PRIČA O USPJEHU Robert Marijanović (18): Od lokalnog nogometnog kluba preko Slaven...

PRIČA O USPJEHU Robert Marijanović (18): Od lokalnog nogometnog kluba preko Slaven Belupa do reprezentacije Hrvatske

Podijeli
Tekst & Intervju: I.R./Foto: Privatna arhiva

Robert Marijanović(18) je mladi perspektivni nogometaš Slaven Belupa. Kao klinac od četiri godine počeo je već trčati za loptom te se tada rodila velika ljubav prema lopti i snovi koje planira polako korak po korak i ostvariti. Dolazi iz malenog mjesta Brtonigla pokraj Umaga gdje je sve počelo u NK Brtonigla pa zatim u NK Buje i NK Novigrad.  Iznenada su ga s četrnaest godina zapazili iz hrvatskog prvoligaša Slaven Belupa te je dobio priliku za probu i na kraju zadovoljio kriterije trenera  Medenjaka. Trenutno je maturant smjera hotelijersko-turistički tehničar u Srednjoj školi Koprivnica.

Tko te prvi uveo u svijet nogometa?

Uveo me otac i stariji brat koji su igrali amaterski nogomet pa sam i ja krenuo s četiri godine. Bio sam dosta nemirno dijete pa me na neki način nogomet smirio.

Sjećaš li se prvih utakmica?

Slabo se sjećam jer ipak tada sam bio još klinac pa me memorija ne drži za to vrijeme.

Koje utakmice su ti se posebno urezale u pamćenje?

Svaka utakmica mi je posebno draga i uvijek dajem sve od sebe, a posebno su mi drage utakmice u kojima odnesemo pobjedu.

Kakav te osjećaj obuzeo kada su te pozvali u Hrvatsku reprezentaciju do osamnaest godina?

Jako lijep osjećaj te smatram da idem u pravom smjeru i polako mi se sve vraća za uložen trud. Radim sve teže kako bih ostvario sve svoje ciljeve.

Što si naučio od starijih suigrača?

Kako se ponašati na terenu i van njega, stvari koje su dobre, a koje loše.

Tko ti je najveća podrška?

Moja obitelj, mama Franka, tata Mijo, brat Andreas i sestra Andrea

Koju životnu vrijednost su ti roditelji usadili, a htio bi ju podijeliti s svojim vršnjacima?

Skromnost te suosjećajnost prema drugima, uvijek pokušavam svakoga saslušati bilo u školi kolege ili suigrače, prijatelje iz djetinjstva te ljude kojima je potrebna pomoć. Smatram da smo svi posebni i posjedujemo neki talent koji nas ističe od gomile.

Kako provodiš slobodno vrijeme vrijeme te koju glazbu najčešće slušaš?

Najčešće sam u društvu suigrača, prijatelja iz škole te kad god imam prilike provedem vrijeme s prijateljima iz djetinjstva. Slušam različitu glazbu, skorom da i nema žanra koji mi se ne sviđa.

Tvoja poruka za mlade?

Ulažite u sebe i bavite se onime što volite jer jedino tako će te doći do željenog cilja. Nikad nemojte stajati na mjestu već stalno idite prema naprijed.

Podijeli