Požar u Svetištu u Mariji Bistrici, izgorjela dvorana za mlade

Požar u Svetištu u Mariji Bistrici, izgorjela dvorana za mlade

Podijeli

Noćas, oko tri sata izbio je veliki požar u dvorištu Svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, ali na sreću požar nije zahvatio Baziliku koja je obranjena.
Gorjele su gospodarske zgrade uz Baziliku Majke Božje Bistričke i Svetište u kojima se nalaze župna dvorana za mlade i katehezu, koja je potpuno izgorjela, potom prostorije župnog Caritasa, na kojima je nastala velika šteta te prostorija namijenjena za probe župnog zbora i zbora mladih, na kojoj je u velikoj mjeri izgorjelo krovište. U potpunosti je izgorjela i prostorija gdje je smještena tehnika Crkve na otvorenom, koja služi za prijenos misa, rekao je novinaru Radija Marija Bistrica Elvisu Lackoviću, rektor svetišta Domagoj Matošević..

“Najvažnije je da nema ljudskih žrtava, materijalna šteta je velika, trebat će se još sve procijeniti. Želio bih zahvaliti našim vatrogascima koji su vrlo brzo ugasiti požar i polako uz pomoć Majke Božje Bistiričke ovo obnoviti.”

Na mjestu požara bili su rano jutros i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, koji ističe…

“Moramo biti spremni da su vatrogasci u roku od nekoliko minuta stigli na požarište i lokalizirali, šteta bez obzira što je velika nije zahvatila cijelo svetište.”

Župan Željko Kolar je poručio.

“Zahvaljujući pravovremenoj intervenciji požar je vrlo brzo saniran, sprječena je veća materijalna šteta i ono što je izuzetno važno, nije bilo ljudskih žrtava. Sada je važno da se organiziramo i objekte vratimo u prvobitno stanje.”

Podijeli