Penava nakon sastanka s Plenkovićem izjavio da ostaje u HDZ-u

Penava nakon sastanka s Plenkovićem izjavio da ostaje u HDZ-u

Podijeli

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava se nakon izjave da je Vukovar “epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije” koju je izrekao uoči 21. obljetnice završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, sastao s premijerom Andrejom Plenkovićem.
Nakon sastanka, rekao je da se s Plenkovićem predugo poznaje i da imaju slične stavove.”Nismo raspravljali o tome je li SDSS-u mjestu u vladajućoj koaliciji. Jučer sam povodom današnjeg dana, godišnjice međunarodnog priznanja i obljetnice mirne reintegracije govorio o pozitivnim aspektima procesa mirne reintegracije i zahvalio sam se i pripadnicima srpske manjine koji su to prihvatili i nastavili s nama izgrađivati Hrvatsku.”

Poručio je Penava i dodao da je ukazao pritom i na probleme poput navijača i učenika koji slušaju nastavu na srpskom, a ne ustaju na hrvatsku himnu. Fascinantno je da su mediji iz jučerašnjeg obraćanja izašli s temom da izlazim iz HDZ-a, poručuje.

“Što se tiče stava HDZ-a i predsjednika hrvatske Vlade, Andreja Plenkovića, ja sam i danas bio ovdje, s njim obavio prijateljski razgovor i ja sam i dalje ovdje, unutar svoje stranke” rekao je nakon sastanka i potvrdio da ostaje u HDZ-u. “Jedino ako premijer pogriješi pa me stavi na listu HDZ-a. Ostajem u Vukovaru”, poručio je Penava.

Podijeli