Novi album LILI GEE “Predigra”

Novi album LILI GEE “Predigra”

Podijeli

Nakon odličnog EP-a “Okus sunca” i brojnih uspješnih singlova Lili Gee predstavlja album “Predigra”. Debitantski album zagrebačke grupe predvođene pjevačicom Lili Gee sadrži devet radiofoničnih pop rock autorskih pjesama na hrvatskom jeziku te bonus kompoziciju “Sonnig”. Autori svih pjesama su Miroslav Odak i Lidija Graovac, a album je snimljen u studijima Alena Šenkovskog i Jurice Bure, koji je napravio i mastering.

“Moj prvi album “Predigra” možda je doista samo uvod u ono što slijedi. Proživljen do zadnjeg slova i tona, natopljen je putenim pop rockom, kao i ležernim popom s ljetnih terasa nekog minulog doba, funkom koji otkriva ranjivost, ali i odlučnost te na kraju elementima bluesa koji potpuno ogoljuje. Kao kontrapunkt intimističkim temama, u pjesmama “Sve je dobro” i “Volim” otkrivam svoj nepopravljivi optimizam, kao i politički svjetonazor. Moja je predigra doista moja igra, igra s različitim idejama, riječima, glazbenim žanrovima. Ja sam prvenstveno “homo ludens” i iskreno sam posvećena igri i istraživanju, kao i moji suigrači na albumu”. – kaže Lili Gee.

Uz diskografske aktivnosti, Lili Gee je i koncertno iznimno aktivna te je ove godine obišla brojne gradove: Zagreb, Vinkovce, Đakovo, Varaždin, Čakovec, Sisak, Zadar, Split, Šibenik, Murter… Središnja koncertna promocija albuma će se održati u subotu, 28. rujna u zagrebačkom klubu Route 66, gdje će Lili Gee nastupiti u sklopu festivala Velika rock eksplozija #12. Lili možete vidjeti i čuti na idućim lokacijama:

14.06. Čakovec, FOX bar  
15.06. Ozalj, motosusret
28.06. Šibenik,Rebus bar
29.09. Murter, Trg Hramina 
06.07. Gospić, GROCKS
12 i 13.07. Opatija, Unpplugged fest
19.07. Split, Riva
11.08. Dugi otok, Sali od 22h
28.09. Zagreb, Route 66, Velika rock eksplozija #12


Lili Gee iza sebe ima dosta glazbenog iskustva, a nekima je poznatija kao Miss Red Hunter. Naime, pod tim umjetničkim imenom je punih petnaest godina nastupala s grupom Soul Fingers, s kojom je nastupila na mnogobrojnim koncertima i festivalima diljem Europe i objavila album „No Fingers Like Soul Fingers“. Zatim je započela suradnju s Mirom Odakom i krenula u samostalnu glazbenu karijeru, koja je urodila brojnim singlovima, EP-em “Okus sunca” te albumom “Predigra”.

(P) & (C) Aquarius Records / Spona, 2019.

1. Između sve je tako slatko
2. Promijenila sam se
3. Tango Django
4. Sama pod zvijezdama
5. Sunčan dan
6. Volim
7. Sve je dobro
8. Odlazim
9. Dala sam ti sve

Bonus:
Sonnig

  • Maximus
Podijeli