Mektić nakon povratka u Zagreb: Dojmovi su se malo slegli, ali zadovoljstvo...

Mektić nakon povratka u Zagreb: Dojmovi su se malo slegli, ali zadovoljstvo i sreća trajat će još dugo

Podijeli

Nikola Mektić sinoć se vratio u Zagreb nakon što je u paru s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom osvojio ATP Finale u Londonu. Osim što je ostvario najveći uspjeh karijere, postao je prvi Hrvat u povijesti koji je uzeo titulu završnog turnira sezone.

“Nevjerojatno je da sam jedini Hrvat kojem je to uspjelo jer imali smo mnogo dobrih igrača i Grand Slam pobjednika. Velika je čast biti u toj konkurenciji. Jako mi je drago što sam osvojio ovaj turnir. Vjerujem u naš tenis i da će u budućnosti još nekim igračima to uspjeti”, izjavio je Mektić i otkrio jesu li se emocije slegle.

“Emocije su bile strašne tih prvih par minuta, prvih par sati. Nakon prospavane noći malo su se dojmovi slegli, ali zadovoljstvo i sreća trajat će još dugo.‘‘

Sljedeće sezone igrat će s Matom Pavićem koji je godinu završio kao prvi u parovima pa tako hrvatski i svjetski tenis od njih može očekivati velike stvari.

“Smatram da je Mate najbolji na svijetu i taj poziv nisam mogao odbiti. Vjerujem da će to biti jedno nevjerojatno partnerstvo i tome se jako veselim. Očekivanja će biti velika ne samo od javnosti već i od nas samih. Postavili smo si visoke ciljeve, svjesni smo kvalitete koje imamo i spremni smo na taj izazov”, zaključio je Mektić.

Podijeli