Medved o Sučiću: On je odgovoran čovjek, podnio je ostavku i ispričao...

Medved o Sučiću: On je odgovoran čovjek, podnio je ostavku i ispričao se

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Prvog dana stupanja restrikcija na snagu nisu postojale kazne, pa je Stjepan Sučić tog istog dana kršio mjere – odbijao je napustiti kafić se iza dozvoljenog radnog vremena pa se skobio s policajcima. Dva dana nakon, svojom odlukom postaje bivši državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja. Podnio je neopozivu ostavku.
”Zbog svog neprimjerenog ponašanja u Vukovaru, ispričavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojom gestom ili izjavom povrijedio. Svjestan odgovorne dužnosti koju obnašam i ne želeći biti opterećenje Vladi Republike Hrvatske, niti Ministarstvu hrvatskih branitelja koji su mi ukazali povjerenje”, napisao je između ostaloga Sučić.
Ministar branitelja Tomo Medved tvrdi da ni na koji način nije utjecao na slučaj, a na pitanje je li se čuo sa Sučićem i savjetovao mu da da ostavku, ministar je odgovorio:

“Gospodin Sučić je izrazito odgovoran čovjek, svjestan svog prijestupa i sam je napisao i potpisao svoju neopozivu ostavku uz ispriku i zahvalu na povjerenju koje je imao od predsjednika Vlade i mene kao ministra. Poruka nije dobra, od nas dužnosnika očekuje se da uvijek budemo primjer i uzor poštivanja svih zakonskih propisa.”

Sa Sučićem je bio i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslav Šeremet, o čijoj sudbini Medved kaže:

“O njegovom statusu raspravljat će Upravno vijeće nakon što od MUP-a zaprimimo sve detalje i pokazatelje što se dogodilo u tom trenutku, u Vukovaru, i Upravno vijeće će donijeti odgovaraju odluku u skladu sa svojim nadležnostima i u skladu sa statutom Meroijalnog centra Domovinskog rata.”

Podijeli