Međimurska županija i redea pomažu domaćim poduzetnicima

Međimurska županija i redea pomažu domaćim poduzetnicima

Podijeli

Međimurska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Redea, ponovo pomaže gospodarstvenicima. Naime, Međimurska županija će sufinancirati troškove konzultantskih usluga svojim poduzetnicima te im na taj način olakšati pristup sredstvima bespovratnih potpora za ulagačke projekte.

Kako je Europska unija ušla u novo sedmogodišnje financijsko razdoblje, stvara se prostor za nova povlačenja sredstava iz europskih fondova, a na tom se putu poduzetnici moraju nositi s dosta poteškoća. Kako je danas naglasio međimurski župan Matija Posavec, Međimurje i dalje želi biti županija koja će privlačiti najviše sredstava iz EU za svoje gospodarstvenike. Direktorica Rede, Sandra Polanec Marinović objasnila je postupak po kojem poduzetnici mogu tražiti pomoć.

Svi oni koji su od početka godine prijavili svoje projekte te su im oni prošli prvu administrativnu provjeru, mogu zatražiti pomoć pri financiranju projektne dokumentacije. Mikro i mali poduzetnici čiji projekti povlače bespovratna sredstva do 300.000 kuna mogu zatražiti do 3.000 kuna za dokumentaciju, a za veću vrijednost projekta mogu zatražiti do 15.000 kuna, a srednji i veliki poduzetnici za veće projekte mogu zatražiti do 12.000 kuna, odnosno 40 posto ukupnog iznosa potrebnog za pripremu dokumentacije.

Sama izrada projektne dokumentacije košta nekoliko tisuća kuna za manje projekte, dok će za veće, poduzetnici u startu morati izdvojiti i do nekoliko desetaka tisuća kuna. Svoje prijave, žele li pomoć, poduzetnici mogu podnijeti na Odjelu za gospodarsku djelatnost u Međimurskoj županiji.

Podijeli