Zagreb – kaos u prometu zbog norijade: Alkohol teče u potocima, hitna...

Zagreb – kaos u prometu zbog norijade: Alkohol teče u potocima, hitna intervenirala nekoliko puta

Podijeli

VEĆ oko 11 sati na glavnom zagrebačkom trgu počelo je okupljanje maturanata. Trg je već oko 11.30 sati bio prepun.

Kao i svake godine, alkohol teče u potocima, a kod Manduševca je stigao i kamion s glazbom i DJ-em. Zapaljena je jedna baklja. Hitna je morala intervenirati i prije nego što su maturanti krenuli prema Bundeku. Jednu djevojku su odvezli, dok su se dvojica mladića srušili te im je pružena pomoć. Intervencija je bilo još nekoliko, par maturanata moralo je primiti infuziju.

Maturanti su se oko 12 sati uputili prema Bundeku.

Kaos u prometu

“U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija.

Početak preusmjeravanja tramvajskog prometa očekuje se oko 12 sati i to na linijama čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom.

Linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor.

Dvadesetak minuta kasnije, kako se očekuje, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu.

Oko 12.35 sati, tramvajski promet bit će obustavljen i u Ulici grada Vukovara kod Miramarske za vrijeme prolaska do Avenije Hrvatske bratske zajednice.

Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Kada se kolona maturanata približi Mostu slobode, autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik.

Stručne službe ZET-a pratit će prometnu situaciju na terenu, a ukoliko se za to ukaže potreba uključivat će se i dodatni prijevozni kapaciteti”, priopćili su iz ZET-a.

index.hr

Podijeli