INTERVJU Marija Matjašec, mlada makeup artistica i stručnjakinja za njegu kože

INTERVJU Marija Matjašec, mlada makeup artistica i stručnjakinja za njegu kože

Podijeli
Intervju: Ivana Radiković / Foto: Privatna arhiva

Marija Matjašec (19) je mlada makeup artistica i stručnjakinja za sve što obuhvaća njegu kože . Marija  je svoje znanje stekla školujući se u Gospodarskoj školi za smjer kozmetičarka. Svoje znanje je brusila  pohađajući mnogobrojne seminare izvan države te obavljajući stručnu praksu u inozemstvu.

Nedavno  se zaposlila u uspješnom varaždinskom salonu London beauty. Ljubav prema makeup-u se rodila u  mjestu Podbrest gdje je provela djetinjstvo te učinila prve pokrete kistovima na mami i sestrama. 

Otkrila nam je koji proizvodi su joj najbolji u njezi kože, kako započeti s pripremom lica za šminku,  makeup proizvodi koje svaka žena treba imati u torbici te još mnogobrojne zanimljivosti. Nedavno je  ova mlada dama lansirala svoju prvu kolekciju umjetnih trepavica. 

Kada se rodila tvoja ljubav prema šminkanju? 

U vrlo ranom djetinjstvu se rodila, kao klinka sam počela „krasti“ šminke mami. Počelo je sve na neki  način i s onom jednostavnom dječjom šminkom. 

Sjećaš li se svojih prvih proizvoda? 

Da, naravno to jest još uvijek držim u posebnoj ladici svoje prve kistove iz petog razreda osnovne  škole koji za mene imaju sentimentalnu vrijednost. 

Imaš li svoj uzor iz svijeta beauty vizažista? 

U svojim počecima sam dosta pratila NikkieTutorials te Carli Bybel. 

Što se prvo radi prije procesa šminkanja? 

Prvo se radi analiza kože kako bi se utvrdilo koji sastojci odgovaraju te u kakvom je stanju koža, kakav  je podtip te tip kože. Bitna je hidratacija kože te pripreme s kvalitetnim proizvodima kako bi krajnji  rezultat bio lijep. 

U čemu najviše cure griješe kod šminkanja? 

Imaju pogrešnu njegu kože te automatski šminka djeluje ružnije i ne stoji. Puno se zna griješiti kod  kontura i stavljanja sjenila na oči. Svi imamo drugačije crta lica te ne stoji svima jednako isti makeup. Izdvojila bih također kao najčešću grešku krivu nijansu pudera u čemu mnoge djevojke pogriješe jer  uzmu previše tamnu zbog toga jer bi željele izgledati tamnije. 

Koji trend u šminkanju s društvenih mreža ti se nikako ne sviđa? 

Ne postoji takav, smatram da treba sve isprobati. Živimo u vremenu kada nam se pruža mogućnost u  ostvarivanju različitih makeup priča. 

Što bi sva žena trebala imati u kozmetičkoj torbici? 

Ja bi rekla sve treba imati. Žene koje se više šminkaju trebaju imati sve što je najbolje za kožu. Smatram da treba biti kvalitetan puder, maskara, ruž…

Tko je tvoja najveća podrška?  

Moja obitelj koja mi je omogućila svu potrebnu šminku kako bih mogla biti što bolja te su u svakom  trenutku uz mene. 

Što te potaknulo na dizajniranje vlastitih trepavica? 

Još u Osnovnoj školi sam sanjala o vlastitim trepavicama te sad s devetnaest godina ostvarila taj san. Trepavice su funkcionalne za žene svih godina te nije teško s njima baratati i lijepo pristaju uz sve  oblike očiju. 

Kako je krenula prodaja tvojih trepavica MM lashes, planirala li u skoroj budućnosti lansirati i neki  makeup proizvod? 

Jako sam zadovoljna s trepavicama i njihovom kvalitetom te se nadam da će one pisati zanimljivu  priču mnogim ljudima i s njima proživjeti mnoge događaje. Planiram naravno i u skoroj budućnosti  imati svoju vlastitu kolekciju makeup-a koja će biti pomno osmišljena uz predivan dizajn.

Podijeli