INTERVJU: Elena Dizdar (22), mlada studentica prava i uspješna hrvatska manekenka

INTERVJU: Elena Dizdar (22), mlada studentica prava i uspješna hrvatska manekenka

Podijeli
Intervju: Ivana Radiković / Foto: Privatna arhiva

Elena Dizdar(22) iz Zagreba je mlada studentica prava. Jedna je od najpoznatijih hrvatskih manekenki te je surađivala s svjetski poznatim brendovima poput Calzedonia, Deichmann…  Članica je  modnih agencija „Select model global“ i „Addicted to models“.

Kada si se prvi put srela s modelingom?

U modeling sam ušla sa 17.godina, osvojivši titulu Miss Sporta Hrvatske 2015. godine. Do tada mi je dosita puno ljudi govorilo da se trebam okušat, ali sam to o tome ozbiljno počela razmišljati tek nakon lente.

Što ti je posebno ostalo u sjećanju od tvojih početaka?

Definitivno učenje catwalka, nisam bila previše vješta u hodu na petama poput drugih djevojaka jer sam prije svega bila sportašica i nisam prilike baš nositi toliko štikle. S vremenom sam shvatila da imam osjećaj za glazbu i ritam pa danas povremeno kao mentor za catwalk djevojkama na izboru Miss Zagreba i školi za modeling Midikenn.

Je li se ponekad sjetiš vremena kada si nosila titulu Miss sporta Hrvatske?

Huh, veoma rado. Titula mi je otvorila gotovo sva vrata svijeta modelinga koji mi je do tada bio velika enigma. Osim modelinga stekla sam brojne prijateljice, te me titula usmjerila prema modelingu. Danas kada se sjetim mislim da mi je to bila jedna od boljih odluka, odlazak na izbor, koji me naučio da modeling i svijet mode baš poput sporta, potrebno je puno truda, rada i odricanja, a nitko vam ne garantira uspijeh.

 Kako spajaš obaveze studiranja na pravnom fakultetu s modelingom?

Zasada spajam dosta uspješno, no ne mogu reći da je jednostavno. Često znam žrtvovati druženja s prijateljima, te obiteljska okupljanja radi učenja vikendom jer preko tjedna su snimanja pa nemam toliko vremena. Imam punu podršku obitelji, prijatelja i dečka pa mi oni daju vjetar u leđa da sve stignem i uskladim.

Kako je došla odluka o studiji prava?

Došla je spontano, nakon mature, pauzirala sam prvu akademsku godinu, dakle nisam odmah upisala studij jer sam se odlučila riskirati i preseliti u Milano. Bit ću iskrena da je to bilo ne tipično za mene jer sam uvijek bila izvrstan učenik i sve je pomalo to šokiralo. Imala sam neki dobar feeling za odlazak zato sam se odlučila, ali sam znala da ću iza upisati Pravni fakultet. Želja mi je baviti se sportskim pravom, te autorskim što mi je blisko s obzirom na sport i modeling. Vidim se u radu s ugovorima, to me zapravo najviše zanima.

Najdraža revija?

Inozemna Bottega Veneta te La Perla, a domaća, huh iskreno nemam ju, za svaku sam na neki način vezana lijepim uspomenama.

 S kojim brendovima najradije surađuješ?

Domaći dizajneri zaista su u korak sa svjetskima, često surađujem s Igorom Djugom, Ivanom Jurić, DeLightom, AD Twentyjem, MiliPointTwo, mladi talentirani brand za koji će se tek čuti,te Les Emauxom. Odličnu domaću suradnju imam i sa brandom nakita Risis, te Europom 92. Uvijek ističem nevjerojatno talentiranu hrvatsku dizajnericu s londonskom adresom Vjeru V. Što se tiče stranih brandova volim suradnju s Calzedonija grupom , te Superdryjem, ali i brojnim drugima poput Loreala, Deichmanna.

 Koje destinacije si dosad posjetila ?

Zaista brojne, na wish listu mi je ostala Amerika.

Što treba posjedovati jedan model?

Često čujem to pitanje, nema neke formule koja garantira uspjeh. Smatram da svi uspješni modeli imaju nevjerojatnu karizmu, odlučnost i radne navike, uz one fizičke predispozicije. Također smatram da je poštovanje prema svima u industriji izuzetno važno, kada ti cijeniš sebe i druge i oni će cijeniti tebe!

Kako njeguješ svoju kožu?

Poprilično sam jednostavna, koristim tonik jer on vraća vlagu koži, pogotovo kada je umorna nakon zahtjevne šminke. Stavljam kremu za područje oko očiju te esenciju za lice. Obično esenciju umasiram električnim uređajem za lice kako bih prokrvila kapilare i pospješila regenraciju.

Maskara, ruž ili puder?

Maskara! Puder ne koristim u slobodno vrijeme već toniranu kremu. Ruž samo u specijalnim prilikama, više sam fan sjaila.

 Jesi li se susrela s negativnim komentarima?

Naravno, mislim da bih se s njima susrela i da se ne bavim modelingom. Prije su me zaista smetali, no s vremenom, pogotovo zahvaljujući modelingu sam našla način kako se nositi s istima. Treba znati svoju vrijednost i biti svjestan da je ne moguće se svima svidjeti.

Smatraš li današnje društvo previše površnim?

Smatram. Instagram je donio mnogo pozitivnih stvari no i negativnih. Mlađe generacije nemaju realnu sliku vrijednosti pogotovo glede fizičkog izgleda. Mislim da bi se u budućnosti definitivno trebalo pozabaviti oko vraćanja u fokus pravih vrijednosti, a ne samo fizičkog izgleda i pitanja ljepote.

 Koju poroku bi poslala svim mladim djevojkama?

Budite svoje! Radite na sebi, školujte se i brinite o svojem tijelu. Budite iskrene prema roditeljima i poštujete ljude koji vas okružuju. Širite pozitivnu energiju, te definitivno volontirajte!

Podijeli