Grabar-Kitarović: Ja pjevam iz gušta, a neki za novce

Grabar-Kitarović: Ja pjevam iz gušta, a neki za novce

Podijeli

Aktualna predsjednica i predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, boraveći u Velikom Trgovišću, komentirala je lik i djelo prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana povodom obilježavanja 20 obljetnice od njegove smrti, ali i aktualnu izbornu utrku.

“HDZ ostaje čvrsto na liniji koju je zacrtao predsjednik dr. Franjo Tuđman, a to znači ulazak u Europsku uniju, NATO, profiliranje Hrvatske na svjetskoj razini, blagostanje u Hrvatskoj, briga za Hrvate u Bosni i Hercegovini i čvrsta zaštita nacionalnih interesa. Ja osobno nikad neću odustati od tog puta Franje Tuđmana i vjerujte mi, tek će budućnost pokazati koliki je on bio velikan.”

“Iako je trenutno nestranačka osoba, to ne znači da ne poštuje Tuđmana kao vrhovnika i vizionara”, tvrdi. Na komentar novinara o izjavi Miroslava Škore da je od Tuđmana ostalo samo ime, Grabar Kitarović odgovara:


“Tko mi to govori – čovjek koji je otišao iz Hrvatske ‘89. godine i zarađivao novce u Americi dok smo mi ovdje ostali. Došla je moja američka obitelj i rekla je odi s nama, tu će biti rata. Ja sam rekla – ne idem, zato što moramo ostati ovdje bez obzira koja mi uloga čekala u životu.”


“Zato što to nije donosilo dovoljno novaca da bi izgradio tih svojih nekoliko kućerina i visoke zidove kojima se ogradio i sad tvrdi da je on nekakav narodni čovjek, ma dajte molim vas, malo morgen, kako je jučer rekao. Ja računam na glasove svih hrvatskih birača koji vole ovu državu i koji žele da ona nastavi kontinuitetom gospodarskog rasta koji se mora početi odražavati i na život svih građana.”

“Čvrsto stojim da HDZ, ali i veliki dio nestranačkih ljudi u Hrvatskoj poštuje i voli predsjednika Tuđmana”, poručuje Grabar-Kitarović:


“Neka nitko ne minorizira ulogu svih nas koji smo na bilo koji način ovdje sjedili i radili dok je netko pjevao po Americi i zarađivao velike novce. Meni prigovarate da pjevam, ja pjevam iz gušta da tako kažem, a neki pjevaju za novce i to velike novce i sad kažu da su blizu naroda. Razmislite malo o tome što gospodin Škoro prodaje pod Tuđmanovim interesima. Tuđman to nikad ne bi napravio niti bilo tko tko ga slijedi.”


“I nitko neće uništiti njihovu ostavština, nitko neće uništiti HDZ jer ovo što se prodaje pod nekakvom politikom, to je zamagljivanje očiju narodu da bi se sebi stvorilo nekakve ovlasti.”

Podijeli