FOI korisnik projekta Stand4INFO

FOI korisnik projekta Stand4INFO

Podijeli
Varaždinski Fakultet organizacije i informatike bit će korisnik projekta Stand4INFO za razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih  programa  na  osnovama  Hrvatskog  kvalifikacijskog  okvira (HKO) u  području informatike, što znači da je FOI jedan od 8 partnera koji će predlagati nove standarde informatičkih zanimanja.
Cilj projekta je unaprjeđenje kvalitete visokog obrazovanja u području informacijskih i  komunikacijskih  znanosti – u skladu s ciljevima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, povećanje zapošljivosti studenata informacijskih i komunikacijskih znanosti i tehnologija – budućih sudionika tržišta rada, te kontinuirano unaprjeđenje kompetencija nastavnika. Očekuje se da će projekt rezultirati izradom prijedloga standarda kvalifikacija i zanimanja u području informatike,  revidiranih nastavnih planova i programa preddiplomskih i diplomskih studija informatike,  uspostavljanjem održivog partnerstva i povezanosti dionika, te edukacijom nastavnika o inovativnim metodama poučavanja.
Parteri na projektu su Sveučilište  u  Zagrebu (CeZaN  –  Centar  za  unaprjeđenje  nastavničkih  kompetencija i CSPS – Centar za savjetovanje i podršku studentima), Sveučilište u Rijeci  – Odjel za informatiku, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Hrvatski informatički zbor, te tvrtke APIS IT, Mobilisis i  Evolva. Vrijednost projekta je 793.703,75 kn.
Podijeli