Black Sabbath svirali u rodnom Birminghamu: Ovo je definitivno kraj

Black Sabbath svirali u rodnom Birminghamu: Ovo je definitivno kraj

Podijeli

Pjevač Ozzy Osbourne (68) zahvalio je fanovima na gotovo pet desetljeća podrške. Turneja nazvana “The End” počela je u siječnju prošle godine u SAD-u

Britanski Black Sabbath, grupa koja je izumila heavy metal, održala je u petak u rodnom Birminghamu posljednji koncert u karijeri, piše BBC. Na dvosatnom koncertu u NEC Areni rock veterani su odsvirali 15 pjesama. Posljednja je bila Paranoid, njihov prvi hit.

Pjevač Ozzy Osbourne (68) zahvalio je fanovima na gotovo pet desetljeća podrške. Turneja nazvana “The End” počela je u siječnju prošle godine u SAD-u. Grupa je u sklopu turneje odsvirala 81 koncert diljem svijeta.

Mnogi su bendovi, međutim, objavili “kraj” karijere, ali se potom vratili primamljeni nekom lukrativnom ponudom. Hoće li se to dogoditi i pionirima heavy metala? Osbourne je rezolutan. “Ovo je kraj. Definitivno”.

Black Sabbath 1968. osnovali su Ozzy Osbourne, gitarist Tony Iommi, basist Geezer Butler i bubnjar Bill Ward. Osim potonjeg, sva su trojica bili u postavi koja se u Birminghamu oprostila od publike.

BBC javlja da je zadnji koncert bio prepun nostalgije i samo je jedna od odsviranih pjesama bila objavljena nakon 1972. godine.

vecernji.hr

Podijeli