Arena Varaždin okupit će elitu europske odbojke

Arena Varaždin okupit će elitu europske odbojke

Podijeli

Hrvatski odbojkaški savez i ove će godine biti domaćin prestižnog natjecanja, Europske Zlatne lige za žene i muškarce. Hrvatske ženska i muška reprezentacija igraju čak šest utakmica grupne faze između 29. svibnja i 15. lipnja, dok se Final Four Eurolige za seniorke igra od 20. do 22. lipnja. Grad domaćin je Varaždin.
“I muška i ženska ekipa okupljaju se sljedeći tjedan u Varaždinu i tamo će boraviti sve do završetka natjecanja, kojem je kruna Final Four u ženskoj konkurenciji. Ovo vrhunsko odbojkaško natjecanje privući će veliki broj domaćih i međunarodnih gostiju i sigurni smo da će naši reprezentativci gradu Varaždinu pružiti pravu sportsku poslasticu”, izjavila je Valentina Bifflin, direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Seniori skupinu B otvaraju susretom s Estonijom 29. svibnja, nastavljaju sa Španjolskom 1. lipnja te završavaju s Nizozemskom 15. lipnja. Nakon uzvratnih susreta znat će se putnik na Final Four za seniore koji se igra u Talinu 22. i 23. lipnja. Ovo natjecanje pokrenuto je 2004. godine, a od tada je najuspješnija bila reprezentacija Nizozemske koja ga je osvojila dva puta. Svoja očekivanja podijelio je hrvatski reprezentativac Ivan Raič:

‘‘Ove godine očekujemo od Zlatne lige da podignemo razinu naše odbojke i da dokažemo sebi da se možemo ravnopravno nositi s jakim europskim reprezentacijama. Cilj je ostanak u Ligi, sve iznad toga je bonus. Naša skupina je jaka, mislim da će biti borba u svakoj utakmici”, rekao je Raič.Seniorke 29. svibnja igraju s Mađarskom, s Austrijom 1. lipnja i s Francuskom 15. lipnja. Ove utakmice bit će odlična priprema našim reprezentativkama za Final Four u koji će se igrati s najboljim nacionalnim vrstama grupne faze. Euroliga za seniorke pokrenuta je 2009. godine, a najviše zlatnih odličja, njih tri, uzele su reprezentativke Srbije.

“Čekaju nas stari protivnici: Francuska, Mađarska i Austrija. Iako smo domaćini Final Foura želimo svakako ostvariti što više pobjeda. Odlično je da ćemo imati dovoljno vremena da se pripremimo za to polufinale, budući da nam je vrlo bitna utakmica”, izjavila je kapetanica hrvatske reprezentacije Samanta Fabris.Najbolje dvije plasirane ekipe Eurolige osvajaju plasman u Challenger Cup 2019 na kojem se natječu za Ligu nacija. Pobjednici Eurolige osvajaju i novčanu nagradu u iznosu od 125.000 eura. Hrvatska muška reprezentacija već je započela s pripremama u Mariboru, dok će se najbolje hrvatske odbojkašice okupiti 13. svibnja u Varaždinu. Uz same utakmice naše ženske i muške reprezentativce očekuju i brojne aktivnosti izvan terena.

Podijeli