Župan općine Lendava u posjetu Međimurskoj županiji

Župan općine Lendava u posjetu Međimurskoj županiji

Podijeli

U Međimurskoj županiji po prvi puta su se susreli župan Međimurske županije Matija Posavec i župan općine Lendava Janez Magyar.

Zamjenica župana Sandra Herman, ovom je prilikom istaknula zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom suradnjom Međimurske županije i susjedne općine Lendava. Rekla je kako su Međimurska županija te gradovi Čakovec i Mursko Središće s općinom Lendava potpisali sporazume o podržavanju njene kandidature za Europsku prijestolnicu kulture. Ukoliko se naša susjedna općina uspije izboriti za prestižnu titulu, to će i čitavom Međimurju biti dobra promocija, a upravo na tome će svi zajedno raditi, dodala je Herman.

Važnu ulogu povezivanja dvaju pomurskih krajeva i susjednih država ima Hrvatsko kulturno društvo Pomurje kao čuvar identiteta hrvatske kulture, tradicije i jezika.

Predsjednik Đanino Kutnjak, ponosan je što je Društvo s godinama postalo most suradnje dviju regija te je istaknuo da HKD Pomurje aktivno sudjeluje u pripremi kandidature Lendave za Europsku prijestolnicu kulture.

Odluka koji će slovenski grad ponijeti titulu europskog grada kulture znat će se početkom 2020. godine, što znači da su radni sastanci poput ovog poželjni i potrebni, a da će ih biti još potvrđuje poziv župana Magyara predstavnicima Međimurske županije da se uskoro ponovno sastanu, ovoga puta u Lendavi.

 

Podijeli