Ovo je zgrada za hrvatske diplomate u Bruxellesu. Prije 6 godina platili...

Ovo je zgrada za hrvatske diplomate u Bruxellesu. Prije 6 godina platili smo je 11,5 milijuna eura, još je prazna

Podijeli

Na natječaj za obnovu zgrade u Bruxellesu, koju je za 11,5 milijuna eura država kupila prije gotovo šest godina kako bi u nju uselila hrvatska diplomatska predstavništva u tom gradu, javila se samo jedna tvrtka. Potvrdili su nam to u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova nakon što je ovoga tjedna zaključen natječaj za rekonstrukciju zgrade, smještene na jednoj od boljih lokacija u glavnom gradu Belgije

Žurba zbog predsjedanja EU-om

Hrvatska je sada, pak, u pravoj utrci s vremenom da zgrada, u koju će biti uloženo još 38 milijuna kuna za obnovu i opremanje, bude završena na vrijeme. Jedan od uvjeta natječaja je da radovi budu gotovi u roku od šest mjeseci, a razlog žurbe treba, po svemu sudeći, tražiti u činjenici da početkom 2020. godine Hrvatska preuzima predsjedanje Europskom unijom. Bilo bi malčice nezgodno da predsjedanje EU-om, kada će i tim ljudi u Bruxellesu biti značajno povećan, Hrvatska dočeka u unajmljenom prostoru, dok zgrada za koju će ukupno biti izdvojeno oko 123 milijuna kuna i dalje zjapi prazna.

90 dana za odluku

Natječaj za njezinu obnovu i opremanje završen je početkom ovoga tjedna, pa sada povjerenstvo za pregled i ocjenu ponuda “ima rok od 90 dana za donošenje Odluke o odabiru ili poništenju” natječaja, doznaje se u Ministarstvu. “Međutim, sama činjenica prijave na natječaj ne znači da će ponuda biti izabrana jer tek slijedi njezina evaluacija”, napominju u resoru Marije Pejčinović Burić.

telegram.hr

Podijeli