Želite li savršene kokice iz mikrovalne, ovo je trik koji morate isprobati

Želite li savršene kokice iz mikrovalne, ovo je trik koji morate isprobati

Podijeli

Želite li baš savršene kokice iz mikrovalne, pećnicu bi trebali zagrijati prije nego stavite vrećicu s kokicama unutra. Na taj način navodno neće biti kukuruza koji neće puknuti.

Kod pripreme kokica u mikrovalnoj, vjerojatno rijetko tko puno razmišlja o postupku. Stave vrećicu u mikrovalnu, upale pećnicu i čekaju dok pucketanje ne prestane, piše 24sata.

Kokice su tada gotove, vjerojatno nisu zagorjele, a uvijek na dnu vrećice ostane i nekoliko onih koje nisu puknule. Postupak je prilično jednostavan i svi vjeruju da ga znaju i da je upravo to način na koji se rade kokice iz mikrovalne.

Međutim, nedavno je u Facebook grupi Aldi Mums objavljena slika na kojoj se vide upute za pripremu kokica u mikrovalnoj, koje se nalaze na većini vrećica s kokicama. Među uputama zaokružen je jedan od savjeta, koji je odmah zbunio mnoge članove te grupe.

Naime, piše kako bi za najbolje rezultate mikrovalnu pećnicu trebali zagrijati prije nego stavite vrećicu s kokicama unutra i to tako da prije kokica na jednu minutu stavite šalicu s vodom u mikrovalnu i stavite na jako zagrijavanje. Nakon minute izvadite šalicu i stavite vrećicu s kokicama.

Jedna od mama, koja je isprobala savjet, kaže da na taj način nema kokica koje nisu puknule te da je i okus bolji, piše The Sun.

Mnogi su se pak čudili te su rekli da za tako nešto prvi put čuju, a mnogima je i pojam predgrijavanja mikrovalne bio prilično stran.

Podijeli