ŽDO Varaždin iznijelo detalje o ubojstvu 78-godišnjakinje iz Novakovca

ŽDO Varaždin iznijelo detalje o ubojstvu 78-godišnjakinje iz Novakovca

Podijeli
Foto: eMedjimurje

Prije nekoliko dana izvjestili smo da je završeno kriminalističko istraživanje kaznenog djela teškog ubojstva 78-godišnjakinje iz Novakovca.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog 28-godišnjeg hrvatskog državljanina i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva. Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnji okrivljenik između 10. i 17. veljače ove godine u Novakovcu, s ciljem da ukrade novac, nasilno otvorio ulazna vrata kuće u kojoj je 78-godišnjakinja živjela sama. Ušao je u hodnik gdje ga je ona zatekla, pa ju je tvrdim predmetom udario u glavu i odvukao u sobu gdje joj je nanio teške ozljede od kojih je oštećenica preminula.

Osnovano se sumnja da je zatim pretražio kuću te pronašao i zadržao neutvrđeni iznos novca. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Podijeli