Zavrešeno uređenje ulica u Mihovljanu

Zavrešeno uređenje ulica u Mihovljanu

Podijeli

Radovi na uređenju križanja Sportske, Prvomajske i Ulice Vladimira Nazora u Mihovljanu završeni su prošli tjedan. Uređena je odvodnja, kolnik te pješačke staze. Novouređene ulice jučer su obišli gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, zamjenik Mario Medved i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mihovljan Josip Jezernik

Ova investicija stajala je milijun i 100 tisuća kuna, izvođač radova bila je čakovečka TEGRA, a posao na obnovi otprilike 400 metara cesta obavljen je za 60 dana. Kako je prilikom obilaska istaknuo Kovač, ova investicija u potpunosti je financirana sredstvima iz gradskog proračuna, a početak je većih ulaganja u obnovu i izgradnju komunalne infrastrukture u Mihovljanu. Mihovljan ima oko tisuću i 400 stanovnika, a proteklih se godina u njega, zbog drugih prioriteta, nije toliko ulagalo u obnovu i gradnju prometnica.

U tijeku su i radovi na izgradnji sustava odvodnje u Ulici Matije Gupca, a uskoro bi trebali započeti i radovi na izgradnji zone Brezje, koja će omogućiti novih u potpunosti komunalno opremljenih 107 gradilišta. Kovač je najavio i planove za izgradnju vrtića i škole u Mihovljanu. Da podsjetimo, za zonu Brezje, odabran je izvođač te potpisan ugovor. Čekaju se „Međimurske vode“, koje najprije trebaju položiti kanalizacijsku mrežu. Krajnji rok za završetak radova je proljeće 2020.-te godine, a vrijednost investicije je 4.6 miljuina kuna.

Podijeli