Zaklada za obrazovanje Vinko Žganec i dalje pomaže srednjoškolcima i studentima

Zaklada za obrazovanje Vinko Žganec i dalje pomaže srednjoškolcima i studentima

Podijeli

Međimurska zaklada za obrazovanje dr. Vinko Žganec u veljači je raspisala Javni poziv za dodjelu potpora učenicima srednjih škola i studentima

Od ukupno 166 prijava, Upravni odbor Zaklade odobrio je 158 prijava. Učenici srednjih škola i redovni studenti temeljem socijalnog kriterija ili kriterija izvrsnosti dobivaju 500 kuna, dok studenti poslijediplomskih studija iznos od 1000 kuna. U ime svih dobitnika potpore obratili su se Anastazija Kamerlin iz Banfija, učenica 2.razreda Tehničke škole Čakovec, Jerko Fabić iz Donje Dubrave, student 5.godine Učiteljskog fakulteta, te Iva Kožnjak iz Preloga čija je doktorska disertacija na temu „Sakralna arhitektura u doba baroka u Međimurju“.

Upravitelj Zaklade i župan Matija Posavec rekao je kako je ovo još jedno od brojnih ulaganja u mlade i obrazovanje, a od 2013.godine kada je osnovana Zaklada, dodijeljeno je ukupno 434 pomoći u iznosu od 358 000 kuna. Javna ustanova Međimurska priroda je nakon humanitarne večeri pod nazivom „Pojezije“ i koncerta Vlade Kreslina u Murskom Središću prikupila 5 000 kuna, usmjerenih u zakladu, a upravitelji Zaklade su pozvali i ostale javne ustanove, poduzetnike, ali i jedinice lokalne samouprave da simboličnim uplatama potpomognu rad Zaklade Vinko Žganec.

Podijeli