Zahuktava se predsjednička kampanja

Zahuktava se predsjednička kampanja

Podijeli

Zahuktava se predsjednička kampanja. Do Pantovčaka želi 11 kandidatkinja i kandidata koji svakodnevno pooštravaju svoju retoriku.
Kandidatkinju HDZ-a i aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović često kritizira SDP. Arsen Bauk vjeruje u pobjedu SDP-ovog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića. Odgovorio je i na pitanje što bi značilo za poziciju premijera Plenkovića u slučaju da Grabar-Kitarović izgubi na izborima.

“Manje bi se sramotio sljedeće godine. Manje bi se u sebi morao sramotiti na izjave gospođe Grabar Kitarović.”
Pada li Plenković ako padne Grabar-Kitarović? Evo što je u Saboru rekla čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.


“Poraz gospođe Kolinde Grabar Kitarović u odnosu na gospodina Plenkovića i tome što je on predsjednik HDZ-a, zaista bi značajno poljuljao sve njegove pozicije koje jesu, a onda bi se to definitivno reflektiralo i na parlamentarne izbore koji su sljedeći.”

A u svoju pobjedu vjeruje predsjednički kandidat Miroslav Škoro. Nakon što je na predizbornom skupu rekao da je premijer Plenković izdao HDZ i Franju Tuđmana i tako pozvao razočarane HDZ-ovce da glasaju za njega, pljušte reakcije iz te stranke. Škorine izjave komentirao je sin prvog hrvatskog predsjednika Miroslav Tuđman.


“Niz tih izjava koje dolaze sa svih strana traju 24 sata i za mene nemaju neko značenje.”
Otkrio je i što misli o Miroslavu Škori.


“Nemam ništa protiv njega, ali on se mora odlučiti kandidira li se za predsjednika Republike ili da sređuje stvari u HDZ-u. To su dvije različite pozicije.”
Škorinu izjavu komentirao je i predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.


“To su ružne podvale nedostojne tih protukandidata. To su ljudi koji nikad nisu u suštini ni razumjeli ni prihvatili Tuđmanovu doktrinu. Njegovo djelo je toliko veliko i preveliko za patuljke politike koji danas pokušavaju od toga profitirati.”

Podijeli