Za promet otvoren rekonstruirani spoj autoceste na granični prijelaz Goričan I

Za promet otvoren rekonstruirani spoj autoceste na granični prijelaz Goričan I

Podijeli

Za promet je otvoren rekonstruirani spoj autoceste na graničnom prijelazu Goričan na autocesti A4 – Zagreb – Goričan – granica Mađarske. Projekt je završen u rekordnom roku za manje od godinu dana.

Puštanjem u promet rekonstruiranog spoja u puni čvor kojim je povezana autocesta s graničnim prijelazom, osiguran je pristup postojećim objektima iz svih smjerova uključujući i pristup na autocestu. Infrastruktura na nekad najmodernijem graničnom prijelazu u Hrvatskoj propada, a njena revitalizacija, odnosno otvaranje novih ugostiteljskih, turističkih i gospodarskih sadržaja bit će od velike koristi ne samo za područje uz granicu, već i čitavo Međimurje.

Od iznimne je važnosti smanjenje gužvi, naročito tijekom turističke sezone. Projektom je bilo obuhvaćeno rušenje postojećeg nadvožnjaka i krakova spoja, izgradnja novog nadvožnjaka s proširenim krakovima kojima je omogućen pristup autocesti u svim smjerovima. Izvedena je nova LED rasvjeta, prometna oprema i signalizacija te je napravljeno izmještanje i zaštita postojećih instalacija.

Vrijednost investicije iznosila je 24 milijuna kuna.

Podijeli