Za produženi vikend očekuju nas velike gužve, ali lijepo vrijeme

Za produženi vikend očekuju nas velike gužve, ali lijepo vrijeme

Podijeli

Pred nama je produženi blagdanski vikend koji sa sobom nosi uobičajene gužve na cestama i graničnim prijelazima diljem zemlje. Pojačan promet počeo je već rano poslijepodne. A do kada će trajati gužve i kada je najbolje krenuti na put za Media servis otkriva Ivana Mišlov iz HAK-a.

“Sve do 19, 20 sati. Laške je voziti, što se tiče nekakvih gužvi, u večernjim satima.”

A evo gdje su najavljene najveće gužve:

“Na autocestama Zagreb-Macelj, Bregana-Lipovac, Zagreb-Split-Ploče, Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu te na Jadranskoj magistrali, prilazima gradova i mjesta te trajektnih luka i pristaništa. Također, pojačan promet uz moguće zastoje očekujemo i na graničnim prijelazima tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana i to sa Slovenijom što se ulaska u RH tiče te Bosnom i Hercegovinom na izlasku iz RH te povremeno ulasku”, dodala je Mišlov.

Gužve i povremena stajanja očekuju se do sutra poslijepodne te na Uskrsni ponedjeljak.

“Na Uskrsni ponedjeljak ponovno nas očekuju zastoji na graničnim prijelazima u smjeru Slovenije, na prijelazima sa Srbijom i BiH, a pojačan promet i gužve bit će izraženije sredinom i krajem dana zbog povratka prema svojim domovima”, zaključila je Mišlov.

Na važnijim državnim cestama, među kojima i Jadranskoj magistrali, zabrana je za teretna vozila danas i sutra od 15 do 23 sata te u ponedjeljak od 14 do 23. A vikend pred nama bit će pretežno sunčan i iznadprosječno topao. Prema najavi prognostičara temperature će rasti i preko 23 Celzijeva stupnja. Jutra na kopnu bit će svježija. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab sjeveroistočni, u nedjelju u okretanju na jugozapadni. Na Jadranu sutra ujutro umjerena bura, kasnije sjeverozapadnjak i zapadnjak koji će u nedjelju okrenuti na jugo. Lijepo vrijeme donosi i dobre biometeorološke prilike. Ljudi će biti dobrog raspoloženja i koncentrirani, a preporučaju se boravak na otvorenom i lagane šetnje.

Podijeli