WHO: Stiže novi brzi test na koronu, rezultati za 15 minuta

WHO: Stiže novi brzi test na koronu, rezultati za 15 minuta

Podijeli

SAD je i dalje žarište koronavirusa, a u drugoj najpogođenijoj zemlji, Indiji zabilježeno je više od više od 5 i pol tisuća novih slučajeva u jednom danu. Zbog porasta zaraženih, brojne zemlje ponovno uvode restriktivne mjere. Stanovnici Madrida ne smiju napuštati svoje četvrti, osim odlaska na posao. U Amsterdamu i drugim velikim gradovima u Nizozemskoj obavezno je nošenje maski, a restorani i barovi zatvaraju se u 22 sata. Ugostiteljski objekti zatvaraju se i u Sjevernoj Irskoj u 23 sata.

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da uskoro kreće distribucija brzih testova na koronavirus, čime će se ujedno povećati opseg testiranja u zemljama koje imaju niske i srednje prihode. Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“120 milijuna brzih testova bit će dostupno i siromašnim zemljama koje nemaju dovoljno zdravstvenih radnika ili laboratorija. Rezultati bi trebali biti gotovi u roku od 15 do 30 minuta umjesto nekoliko sati ili dana, a test trenutno košta oko pet američkih dolara.”

Podijeli