Vrkljan: Nacionalni stožer treba hitno raspustiti i osnovati novi

Vrkljan: Nacionalni stožer treba hitno raspustiti i osnovati novi

Podijeli

Šef kluba zastupnika Domovinskog pokreta Milan Vrkljan rekao je da od Vlade traže raspuštanje Nacionalnog stožera Civilne zaštite, koji je, kako kaže, politiziran, te da se formira novi Stožer kojeg neće teretiti politika, jer će problema s koronavirusom će biti duže vrijeme. Istaknuo je kontradiktorne izjave ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka i naglasio da se slažu s predsjednikom Zoranom Milanovićem da je Stožer paratijelo.

“Očekujemo žurnu reakciju Vlade da se raspusti Stožer da prihvate da je taj Stožer nelegitiman, nelegalan, vaninstitucionalan i da se formira jedan novi Stožer u kojem će sudjelovati svi stručnjaci na temelju zaključka saborskog Odbora za zdravstvo.”

Rekao je da ih podržavaju svi iz oporbe s kojima su razgovarali, a vjeruje da će to prihvatiti i premijer Andrej Plenković.

“Ovo je izvanredna situacija koja će eskalirati vjerojatno sve više, gledajući naše susjedne zemlje. Idemo se naći svi predsjednici parlamentarnih stranaka, saborski Odbor za zdravstvo i podvući crtu i vidjeti koji je iskorak iz ove situacije. Uporno guranje da samo jedna stranka, ona vladajuća, ima odgovornost za cijelu Hrvatsku nije dobra.”

Podijeli