Vozači autobusa prosvjednom vožnjom počeli štrajk upozorenja

Vozači autobusa prosvjednom vožnjom počeli štrajk upozorenja

Podijeli

Prekipjelo je vozačima autobusa. Sindikat prometa i veza te Udruga sindikata vozača i prometnih radnika u 10 sati započeli su 10-minutni štrajk upozorenja. U prosvjednoj koloni s 30-ak autobusa krenuli su od Zagrebačkog velesajma do Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Vozači, među ostalim, traže povećanje plaća kroz sklapanje granskog kolektivnog ugovora, uvođenje statusa službene osobe te donošenje pravilnika o linijskom prijevozu. Predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak:

“Mi smo apelirali na javnost da shvati to nije hir sindikata nego da je to potreba sindikata, potreba tih ljudi da imaju donekle plaće, da mogu egzistirati u Hrvatskoj, a ne da moraju ići van zemlje”.

Zahtijevaju hitan sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, a ako se ne udovolji njihovim zahtjevima, najavljuju puno veću sindikalnu akciju za 9. rujna, kada će krenuti u štrajk na neodređeno vrijeme, odnosno do ispunjenja zahtjeva.

Podijeli