Vlada i obrazovni sindikati postigli dogovor, učenici se vraćaju u školske klupe

Vlada i obrazovni sindikati postigli dogovor, učenici se vraćaju u školske klupe

Podijeli

Nakon 36 dana štrajka u osnovnim i srednjim školama, okončani su pregovori između Vlade i sindikata. Štrajk se zaustavlja, učenici se vraćaju u školske klupe.

Premijer Andrej Plenković:

“Danas su okončani pregovori između Vlade i sindikata i postignut je po našem uvjerenju jedan kvalitetan kompromis, koji omogućuje, ono što je najvažnije, prekid štrajka od sutra ujutro. Ključna poruka ovog razgovora je da se škola normalno odvija u cijeloj Hrvatskoj počevši s utorkom.”

Koeficijent će se prosvjetarima povećavati u 3 navrata – 3 posto od 1. prosinca, još 1 posto u 2020 i 2 posto u 2021. Sindikalist Branimir Mihalinec:

“Prihvaćanjem takvog sporazuma, uredbe o koeficijentima, sindikati u odgoju i obrazovanju jamče Vladi socijalni mir za vrijeme trajanje ovih sporazuma u sustavu odgoja i obrazovanja. Mogu slobodno u ime svih kolega iz svih sindikata najaviti da je od sutra štrajk zaustavljen. Imam apsolutno puno povjerenje u Vladu Hrvatske i predsjednika Vlade da će na sjednici u četvrtak donijeti uredbu onako kako smo dogovorili.”

Podijeli