Vjenčanja u proljeće su najpopularnija, ali sada se to silom prilika mijenja

Vjenčanja u proljeće su najpopularnija, ali sada se to silom prilika mijenja

Podijeli

U proljeće su najbolji i najpopularniji termini za vjenčanja, no epidemija koronavirusa sve je promijenila u Sloveniji pa sve više parova odlučuje svečani dan odgoditi za ljeto ili čak jesen, što navodno sada postaje trend.

“Istina, proljeće je najpoželjnije kod mladenaca. No, većina parova zaboravlja kakvu čaroliju može pružiti jesen – pomislite samo na čaroliju jesenskih boja, zalaske sunca i toplo vrijeme koje se, po iskustvu zadnjih nekoliko godina, zna produžiti sve do listopada”, kažu organizatori vjenčanja za portal Siol.net.

“Miris kestenja, promjene u prirodi, vjetroviti dani, sve me to dodatno nadahnjuje kod organizacije jesenskih vjenčanja”, ispričala je organizatorica vjenčanja Petra Starbek.

“Istina, vjenčanje najesen nije za parove koji žele zabavu na otvorenom, ali u zadnje vrijeme primjećujem da su jesenska vjenčanja ipak trend”, dodala je.

Parovima koji se odluče za jesensko vjenčanje savjetuje se da se i kod hrane i kod dekoriranja prostora imaju na umu godišnje doba. Tako se među ostalim predlaže da se svatovima ponudi kuhano vino i štrudla od jabuka, piše N1.

Preporuku za deserte dala je i Tamara Zupal, vlasnica obrta Yammy Tammy čija su specijalnost svadbene torte.

“Naše jesenske svadbene torte posebno su slasne”, kaže Zupal i ističe kod njihovog izgleda imitaciju kore drveća i šumskih plodova.

“Što se okusa tiče, poigramo se s okusom buče, cimetom, jabukama i burbonskom vanilijom. Isto tako preporučujemo čudesni mousse od kestena, kaki i belgijsku čokoladu, koja je neizostavan sastojak raznih krema”, kazala je slovenska slastičarka-stilistica za svadbene svetkovine.

Podijeli