Vino Pušipel vinarije Cmrečnjak medu šampionskim vinima “Vina od davnina”

Vino Pušipel vinarije Cmrečnjak medu šampionskim vinima “Vina od davnina”

Podijeli
Foto: Vinarija Cmrečnjak/eMedjimurje

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelila je diplome vinarima za šampionska vina u pojedinim kategorijama u sklopu projekta „Vina od davnina“, koji se održava treću godinu zaredom.

Među šampionskim vinima, nagrađeno je i vino Pušipel vinarije Cmrečnjak iz Sv. Urbana. Cmrečnjakov Pušipel osvojio je najviše bodova u kategoriji bijelih vina redovite berbe regije Središnja bregovita Hrvatska te je proglašen šampionom ocjenjivanja u spomenutoj kategoriji.

Ocjenjivači su ukupno ocijenili 159 uzoraka vina proizvedenih od 30 autohtonih sorti različitih godina berbe. Cilj projekta je promocija vina hrvatskih autohtonih sorti i Hrvatske kao autentične vinske zemlje, a povećani odaziv vinara u odnosu na prošle godine pokazuje interes proizvođača koji su kroz projekt dobili jedinstvenu platformu za promociju svojih vina, autentičnog turističkog proizvoda i važnog dijela gastronomske ponude Hrvatske.

Inače, ovo je Cmrečnjakima druga velika nagrada u kratkom periodu. Nedavno su u Mostaru osvojili zlatnu medalju za vino Sauvignon iz 2019. godine te je vino proglašeno šampionom kvalitete u kategoriji bijelih vina redovite berbe.

Podijeli