Za vikend trostruko Svjetsko prvenstvo u Međimurju

Za vikend trostruko Svjetsko prvenstvo u Međimurju

Podijeli

Reprezentacije iz 19 zemalja svijeta biti će sudionici 20. Svjetskog ribolovnog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji veterana i 11. Svjetskog ribolovnog prvenstva u kategoriji invalida i Masters kategorije, koje će se održati 16. i 17. lipnja na Staroj Muri u Žabniku kod Svetog Martina na Muri, Staroj Muri kod Podturna i Ribnjaku Selnica

Prijavljeno je 40 reprezentacija i oko 360 natjecatelja, što je najveći potvrđeni broj sudionika u povijesti natjecanja. Svečano otvorenje prvenstva održati će se danas u Murskom Središću, s početkom u 19 sati, kod dječjeg vrtića “Maslačak”. Reprezentacije će se postrojavati na šetnici uz rijeku Muru, dok će pozornica biti kod dječjeg vrtića “Maslačak. Na svečanom otvorenju predstaviti će se 19 zemalja sudionica odnosno 40-ak reprezentacija.

Organizatori, na čelu sa Savezom sportsko ribolovnih društava Međimurja i predsjednikom Zoranom Pfeiferom, smatraju kako je ovo ujedno i doprinos kontinentalnom turizmu gdje su svi kapaciteti popunjeni u vrijeme održavanja prvenstva. Međimurska županija će financijski podržati Svjetsko ribolovno prvenstvo. Novci koji će se uložiti, vratiti će se kroz popunjene kapacitete u Međimurju, ali i za razvoj sportskog turizma. Župan Matija Posavec i predsjednik Pfeifer potpisali su ugovor o pokroviteljstvu 20. Svjetskog ribolovnog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji veterana i 11. Svjetskog ribolovnog u kategoriji invalida u iznosu od 200.000 kuna.

Podijeli