Vikend izvješće PU međimurske

Vikend izvješće PU međimurske

Podijeli

Policijska uprava međimurska izvjestila je o sigurnosnim događanjima tijekom proteklog vikenda. Tako su na području PU međimurske evidentirane tri krađe od kojih dvije gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1000 kuna i tri teške krađe

Izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u petak oko 17:45 sati u Čakovcu, na Franjevačkom trgu, gdje je nepoznati počinitelj prišao starijoj ženskoj osobi i s ramena joj istrgnuo torbicu u kojoj se nalazio novčanik s osobnim dokumentiima i novac. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. U blizini mjesta događaja zatečen je 20-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica, koji je uhićen i doveden u prostorije Policijske postaje. Provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je počinio opisano kazneno djelo nakon čega je uz kaznenu prijavu u subotu, 10. veljače, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Također, tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se dvije prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenom osobom i jedna s nastalom materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše je ozlijeđen 34-godišnji vozač osobnog automobila. Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača. Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,98 grama po kilogramu utvrđena je kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u nedjelju, 11. veljače oko 10,40 sati, u Palovcu.

Podijeli