VIDEO I FOTO: ŠPANICRFEST Meritas i Elemental rasplesali publiku u Varaždinu

VIDEO I FOTO: ŠPANICRFEST Meritas i Elemental rasplesali publiku u Varaždinu

Podijeli
Video&Foto: Branko Filipić / Dino Varošanec

Elemental, uvijek rado viđeni gost na Špancirfetu, jučer su na Starom gradu u Varaždinu ponovno rasplesali špancirere.

Elemental je žanrovski najbliskiji rapu i hip hopu no ne boje se poigrati i s drugim glazbenim žanrovima. Pjesme im najčešće opisuju svakodnevicu u Hrvatskoj ali i muško – ženske odnose.

Publika ih je vjerno pratila i ritmom i stihovima uz pjesme “Goli i bosi”, “Romantika”, “Priroda i društvo”, “Iz dana u dan” i mnoge druge.

Prije koncerta Elementala, na KVART pozornici publiku je užarila grupa Meritas, hrvatski glazbeni sastav osnovan 1996. godine u Zagrebu.

Igra slogova njihovih osobnih imena Anita Valo i Meri Jaman – ujedno čini i naziv sastava Meritas. Anita i Meri odrasle su u Münchenu, a po dolasku u Zagreb – 1996. godine – oformile su sastav koji je do današnjih dana snimio brojne albume, osvojio mnoga glazbena priznanja, uključujući najznačajniju nacionalnu diskografsku nagradu Porin, te postao jedan od najemitiranijih izvođača u hrvatskom radijskom eteru.

Hitovima “Odjednom ti”, “Dan je tvoj”, “Ova ljubav” i mnogim drugima potvrdili su status omiljenog benda kako glazbenih urednika, tako i publike.

Atmosferu s koncerta Elementala i Meritas donosimo u videu i fotogaleriji.

Meritas uživo na Špancirfestu

Objavljuje Radio1 u Srijeda, 28. kolovoza 2019.

Elemental uživo na Špancirfestu

Objavljuje Radio1 u Srijeda, 28. kolovoza 2019.


Podijeli