Veterinarski fakultet izdao važne upute vezane za kućne ljubimce u vrijeme epidemije

Veterinarski fakultet izdao važne upute vezane za kućne ljubimce u vrijeme epidemije

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu poziva građane da se pridržavaju svih uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite te da brigu za svoje kućne ljubimce prilagode propisanim mjerama.

Mole vlasnike kućnih ljubimaca da ne napuštaju svoje životinje te da o njima brinu. Tijekom šetnje s ljubimcima nemojte se družiti s ostalim vlasnicima, počistite izmet vašega psa te redovito održavajte higijenu ruku. Ako u vašoj blizini poznajete starije osobe koje imaju psa, ponudite im pomoć prilikom šetnje i nabave hrane za ljubimce, uz pridržavanje svih mjera prevencije.

S Veterinarskog fakulteta upozoravaju sve osobe koje su u samoizolaciji, da ne vode svoje ljubimce u šetnju te da s njima ne odlaze u trgovine za kućne ljubimce i veterinaru. Savjetuje se svim vlasnicima kućnih ljubimaca koji žive sami da unaprijed dogovore skrb za svoje ljubimce u slučaju da moraju u izolaciju.

Iz Veterinarskog fakulteta posebno naglašavaju da upotreba različitih sredstava za čišćenje i dezinfekcijskih sredstava na psećim šapama može uzrokovati nadražaj i upalu kože, ali i dišne i probavne smetnje, čemu često svjedoče ovih dana.

Podijeli