Večeras predstavljanje publikacije o sudioničkom upravljanju u kulturi

Večeras predstavljanje publikacije o sudioničkom upravljanju u kulturi

Podijeli

Večeras će se, s početkom u 19 sati, u Zgradi Scheier održati predstavljanje publikacije “Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj”.

Zaklada “Kultura nova” objavila je zbornik uz podršku UNESCO-vog Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost. Pored širokog teorijskog obuhvata i analize koncepata, kao što su sudjelovanje u kulturi, decentralizacija, lokalni razvoj i sudioničko upravljanje u kulturi, zbornik je uključio i sedam studija slučajeva kojima je obuhvaćeno sedam različitih modela sudioničkoga upravljanja društveno-kulturnim centrima koji se razvijaju u različitim dijelovima Hrvatske.

Zbornik treba poslužiti dionicima uključenima u prakse sudioničkoga upravljanja u kulturi kako bi unaprijedili svoje kapacitete i izgradili međusobno povjerenje za daljnje zajedničko upravljanje. Uređeno je i E-izdanje zbornika, a na promociji će se moći preuzeti i besplatan tiskani primjerak knjige.

Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom predstavit će večeras i konceptualno-muzički performans međimurskog umjetnika Bojana Miljančića.

Podijeli