Vatreni poraženi od Tunisa, na redu je odmor

Vatreni poraženi od Tunisa, na redu je odmor

Podijeli

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je od Tunisa u prijateljskoj utakmici odigranoj u Varaždinu, gosti su slavili sa 2:1.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Tunisa koji je više puta izlazio u kontre, debitant Sluga odbijao je većinu pokušaja gostiju. Ipak, u 16.minuti Badri uspijeva pogoditi za 1:0. Hrvatska je odlučno ušla u nastavak i ekspresno izjednačava, Petković se u 47. lijepim lažnjakom oslobodio čuvara i zatresao mrežu. U 70. minuti Domagoj Vida je u pokušaju bloka igrao rukom te poljski sudac Stefanski opravdano pokazuje na bijelu točku.

Precizan je bio Sliti, iako je Slugi malo nedostajalo da obrani. Hrvatska je do kraja po jakom pljusku stiskala gostujuću momčad koja je ipak izdržala te tako postala prva afrička reprezentacija koja je pobijedila Vatrene. Zlatko Dalić ispričao se Varaždincima zbog poraza.

„Nije nikad lijepo izgubiti, žao mi je što smo izgubili zadnju utakmicu u sezoni. Nemam dečkima što zamjeriti, dali su sve od sebe zadnjih nekoliko dana, jedva čekaju odmor. Žao mi je zbog ove publike“, rekao je izbornik. Reprezentaciji sada slijedi odmor do rujna, kada će gostovati kod Slovačke i Azerbajdžana u nastavku kvalifikacija.

„Čeka nas borba u devetom mjesecu. Ovo nam je rekao bih dobra situacija da vidimo što možemo, a što ne možemo“, rekao je Dalić osvrćući se na igru s tri stopera koju je izabrao zbog nedostatka ozlijeđenih bekova.

Jučer su, u međuvremenu,odigrana još dva susreta u našoj kvalifikacijskoj skupini E za EURO 2020. Slovačka je u gostima deklasirala Azerbajdžan sa 5:1, dok je Mađarska u Budimpešti pobijedila Wales sa 1:0. Mađari predvode grupu sa devet bodova i utakmicom više, slijede Slovačka i Hrvatska sa po šest bodova, a Slovaci su trenutno drugi zbog bolje gol-razlike. Wales je četvrti sa tri osvojena boda, a na dnu je Azerbajdžan bez bodova.

U Varaždinu je bio i Davor Šuker koji je komentirao Split kao potencijalnog domaćina utakmice sa Mađarskom.

„Ja bi to ovako postavio: još uvijek je svastika nenađena, još uvijek imamo važnu utakmicu, ako izračunate, gledajte sportski. Zaboravimo politički, zaboravimo kako koji grad diše, to me ne interesira“, izjavio je i dodao:

„Mi imamo odgovornu odluku, nije to samo daj nekome i vidjet ćemo. Sigurno je da ćemo igrati po cijeloj Hrvatskoj, sve je moguće“, zaključio je Šuker. UEFA je dala HNS-u još dva tjedna da potvrdi tko će biti domaćin utakmice, pa je Šuker potvrdio da će u tom roku javnost biti obaviještena.

Podijeli