Vaterpolo-EP: Hrvatska na startu uvjerljivo porazila Njemačku

Vaterpolo-EP: Hrvatska na startu uvjerljivo porazila Njemačku

Podijeli

Hrvatski vaterpolisti uvjerljivom pobjedom otvorili su Europsko prvenstvo u Mađarskoj. U Budimpešti su Barakude svladale Njemačku 17-9 (1-2, 6-2, 6-1 i 4-4).

Prva četvrtina s 2-1 pripala je Nijemcima, do poluvremena Hrvatska je zabila šest, a protivnik dva zgoditka za plus tri naših. Dominacija se nastavila pa je na kraju treće četvrtine rezultat bio 13-5, a na kraju utakmice bilo je 17-9. U četvrtak se izabranici Ivice Tucka sastaju sa Crnom Gorom koja je porazila Slovačku s visokih 15-4. Podsjetimo da prva reprezentacija ide izravno u četvrtfinale, a druga i treća u osminu finala.

“Generalno mislim da smo odigrali jednu jako dobru utakmicu za početak turnira. Otprilike bi tako trebali izgledati naravno, s nekim poboljšanjima u igri i s malo više koncentracije na kraju. Nema više mnogo vremena za analizu ove utakmice, ona je iza nas i sada se trebamo okrenuti Crnoj Gori. To će biti i najteža utakmica u skupini. Učinit ćemo sve da pobijedimo kako bi završili prvi u skupini”, poručio je nakon susreta izbornik Ivica Tucak.

Zadovoljan slavljem bio je i hrvatski reprezentativac Luka Bukić te je naglasio koliko je važno bilo turnir otvoriti pobjedom.


“Znali smo da će biti malo nervoze na otvaranju Europskog prvenstva. Na početku se igralo gol za gol, ali u drugoj četvrtini uspjeli smo se odvojiti i privesti utakmicu kraju. Lijepa pobjeda”, istaknuo je Luka Bukić.

Podijeli