Vanillaz predstavili Ederlezi – hrvatsku verziju tradicionalne romske pjesme u modernom izdanju

Vanillaz predstavili Ederlezi – hrvatsku verziju tradicionalne romske pjesme u modernom izdanju

Podijeli
Popularni glazbeni festivali u Hrvatskoj postali su dio neizostavne turističke ponude, jer privlače brojne domaće i strane goste. Promociji naše zemlje u svijetu doprinosi i naš DJ dvojac Vanillaz koji su premijerno predstavili hrvatsku verziju hit singla Ederlezi.
Vanillaz – tako se zove hrvatski DJ dvojac koji je prošle godine prvi puta nastupao na glavnoj pozornici splitskog Ultra Europe festivala. Ove godine su u Parku mladeži premijerno predstavili Ederlezi – hrvatsku verziju tradicionalne romske pjesme u modernom izdanju.

“Mi smo odlučili napraviti verziju te pjesme koja je svjetska i to se pokazalo kao pun pogodak, budući da se Ederlezi pušta na velikim pozornicama festivala kao što su Ultra Europe ili Tomorrowland”, objasnio je za Media servis jedan od članova DJ dvojca Vanillaz Marko Bucić.I sam je svjestan da glazbeni festivali imaju jako veliki utjecaj na hrvatski turizam.

“Mislim da ljudi nisu ni svjesni koliko festivali utječi na turizam. Nakon nogometa nam je to druga najveća promocija. Hrvatska je postala cool, događa se puno toga, svi pričaju koliko nam je zemlja divna i neistražena. Mislim da je to nešto na čemu se treba još puno raditi, samo se to treba njegovati”.

Nakon što su se vratili sa splitske Ultre, dojmovi su još svježi. Iako su mnogi bili skeptični što se Ultra Europe seli s Poljuda, Marko smatra da je nova lokacija pun pogodak.

“Svi su nakon Ultre shvatili da je nova lokacija puno bolja, bilo je puno više ljudi, lokacija je prostranija, logistički je to bilo lakše izvedivo, kao neki mali gradić. Upravo je naš američki menadžer rekao da u svojoj karijeri nije susreo s tako dobrom organizacijom”, zaključuje Marko Bucić iz Vanillaza.

Nakon splitske Ultre, hrvatska verzija pjesme Ederlezi je predstavljena i na ljetnom glazbenom festivalu Tomorrowland u Belgiji, a službeno izlazi na sve glazbene platforme 16. kolovoza.

Podijeli