UZ IZLAGAČE I ULIČNI SVIRAČI! Ipak će zaživjeti duh Porcijunkulova

UZ IZLAGAČE I ULIČNI SVIRAČI! Ipak će zaživjeti duh Porcijunkulova

Podijeli
Foto: Dino Varošanec/Iva Muminović

Ove godine neće biti Porcijunkulovog u onom obujmu na koji smo navikli, već će se obilježiti kao tradicionalno proštenje, na manji, simboličan način. Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač rekao je kako će se blagdan Gospe od anđela Porcijunkule održati po uzoru na Festival cvijeća, jagoda i tradicije.

“Mi smo krenuli u tom smjeru da se obilježi obično čakovečko proštenje kao što se nekad pamti i ono će sadržati stare zanate, domaće OPG-ove te štandove s područja Grada i Međimurja.”

Od prvotnih prijavljenih 350 izlagača, ovaj će se vikend predstaviti njih 40-ak. Koncerata nema, ali zamjenica direktora čakovečke Turističke zajednice Boška Ban Vlahek dodala je kako će se u centru grada ipak čuti glazbene melodije.

“Ono što moram reći da smo se zaista potrudili da će uz izlagače ulice preplaviti ulični svirači s područja Grada Čakovca, mladi ljudi i školarci koji su poželjeli biti dijelom programa koji će tom skromnom obliku ovogodišnjeg Porcijunkulova ipak dodati zabavni karakter.”

Ovogodišnje manje Porcijunkulovo, odnosno tradicionalno proštenje održat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a grad će nadzirati komunalni redari i civilna zaštita.

Podijeli