Upoznajte najljepšu hrvatsku nogometašicu

Upoznajte najljepšu hrvatsku nogometašicu

Podijeli

Tihana Nemčić je 28-godišnja nogometašica koja će braniti boje zagrebačkog sveučilišta na Europskim sveučilišnim igrama

Još je malo ostalo do početka jednog od najvećih sportskih događaja u hrvatskoj povijesti – Europskih sveučilišnih igara. Zagreb i Rijeka će od 12. do 25. srpnja ugostiti gotovo 5 tisuća studenata sportaša iz cijele Europe, a boje zagrebačkog sveučilišta branit će i najljepša hrvatska nogometašica Tihana Nemčić.

Dvadesetosmogodišnja Tihana iza sebe ima bogato igračko i trenersko iskustvo. Ova simpatična nogometašica trenutačno završava doktorski studij kineziologije, a posljednje dvije godine profesionalno igra futsal u talijanskoj prvoj ligi. U nogomet ju je kao djevojčicu privukla simpatija u njezinim Križevcima.

‘Tamo sam se s 12 godina zaljubila u jednog Josipa koji je bio najbolji nogometaš u gradu. Meni je bio najljepši i svaki dan smo bili zajedno na igralištu. Pomislila sam ‘A što ću sad, kako će se Josip zaljubiti u mene nego da naučim igrati nogomet’. ‘ I tako, sljedeće ljeto sam već bila prava mala nogometašica‘, otkrila je Tihana Nemčić, kapetanica futsal ekipe Sveučilišta u Zagrebu

Tihana će na Europskim sveučilišnim igrama predvoditi žensku futsal ekipu. Od igara očekuje mnogo zabave i novih poznanstava, no prije svega želi ostvariti zapažen rezultat. ‘Prvo je osvojiti medalju, znači napraviti rezultat, a nakon što obavimo rad na terenu onda može uslijediti sve ostalo. Čak i ovaj socijalni aspekt i sve što pod to spada’, otkrila je Tihana koja se prije osam godina natjecala i za titulu Miss sporta te zaradila epitet najljepše hrvatske nogometašice.

‘Ljepota je u očima promatrača. Uopće se ne zamaram s takvim stvarima. Da, istina je, znaju napisati ‘najljepša hrvatska nogometašica’, ali mislim da je to zbog toga što sam više eksponirana od nekih drugih djevojaka koje su isto tako lijepe. Mi stvarno imamo lijepih cura u hrvatskom nogometu. Tako da zahvaljujem, ali ima ih još’, zaključila je mlada nogometašica.

dnevnik.hr

Podijeli