UKIDANJE POLICIJSKE POSTAJE ŠTRIGOVA “Ovom reformom povećat će se broj policijskih službenika...

UKIDANJE POLICIJSKE POSTAJE ŠTRIGOVA “Ovom reformom povećat će se broj policijskih službenika na terenu”

Podijeli

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o ukidanju Policijske postaje Štrigova, piše emedjimurje.

Što to konkretno znači za PU međimursku i stanje sigurnosti u tom kraju, kakva će biti reorganizacija rada, što će biti sa zaposlenicima i kada ova odluka stupa na snagu? – pitanja su koja smo postavili PU međimurskoj.

– Novom Uredbom Vlade Republike Hrvatske u Policijskoj upravi međimurskoj umjesto dosadašnje četiri teritorijalne policijske postaje formirat će se tri policijske postaje sa sjedištima u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. Područje nadležnosti dosadašnje Policijske postaje Štrigova uglavnom će pripasti Policijskoj postaji Mursko Središće te manjim dijelom Policijskoj postaji Čakovec – kaže Nenad Risek, glasnogovornik PU međimurske.

Napominje kako će većina zaposlenika dosadašnje Policijske postaje Štrigova biti raspoređena na rad u Policijsku postaju Mursko Središće, dok će manji dio biti raspoređen u ostale ustrojstvene jedinice Policijske uprave međimurske u skladu sa svojom stručnom spremom i dosadašnjim radnim iskustvom.

– Konkretno će se na području općine Štrigova formirati teritorijalni sektor sa vođom sektora i kontakt policijom koji će trajno obnašati dužnosti u dosadašnjem objektu Policijske postaje Štrigova. Ovom reformom povećat će se broj policijskih službenika na terenu, a smanjiti upravljačka struktura (načelnik, pomoćnici načelnika i šefovi smjena) – kaže Risek.

Uredba stupa na snagu prvog dana od dana objave u Narodnim novinama a to je bilo u utorak, 12. ožujka, dok će se proces preustroja provoditi postupno u idućih nekoliko mjeseci.

Podijeli