Uhićeni gradonačelnici Barišić i Grgić

Uhićeni gradonačelnici Barišić i Grgić

Podijeli

Krenula su uhićenja i ispitivanja. Nakon što mu je ukinut imunitet uhićen je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice i HDZ-ov, sada već bivši saborski zastupnik. Uhićen je i njegov kolega, gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić, član SDP-a. I njemu je ranije danas ukinut imunitet. Očekuje se njihov izlazak pred suca istrage, koji će im odrediti istražni zatvor ili obranu sa slobode

U prostorijama Uskoka počela su ispitivanja osumnjičenika koji su uhićeni u vezi s podmićivanjem i namještanjem poslova za ivanićgradsku tvrtku Elektrocentar Krešimira Peteka. U sklopu velike akcije koja je trajala godinu dana jučer su provedena uhićenja i pretrage u Zagrebu, Velikoj Gorici, Ivanić Gradu i Novoj Gradiški. Danas je uhićen Dražen Barišić, prvi čovjek Velike Gorice. Evo što je za Media servis rekao njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

“Dakle, ja jedino mogu potvrditi da se nakon skidanja imuniteta gospodin Barišić javio u prostorije PNUSKOK-a i da se sada tamo nalazi na obavijesnom razgovoru. Za pretpostaviti je da će slijediti procedura pretrage njegovog doma i ostalih prostorija nakon čega je za pretpostaviti da će biti odveden na USKOK na prvo ispitivanje.”
U poslijepodnevnim satima uhićen je i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. “On decidirano kaže da mito nikako nije primio. Niti ga je nudio ili obećavao”, rekao je ranije Grgićev odvjetnik Zoran Mataić.

“Vidjet ćemo što će pokazati rezultati pretrage. Gospodin Grgić može biti uhićen za 15 minuta ili puno dulje. Nikako mu neću savjetovati da se brani šutnjom jer ja sam siguran da gospodin Grgić ima odgovor na sve što će tamo pisati. Ako bi bio određen istražni zatvor postoje četiri moguća razloga. Jedan od njih je mogućnost ponavljanja dijela. Ta mogućnost ponavljanja dijela bi se mogla temeljiti na njegovoj sadašnjoj funkciji. Ako bi otklanjanje te opasnosti značilo i davanje ostavke na mjesto gradonačelnika naravno da ću mu to savjetovati.”
Uhićen je i predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević, a jutros je ispitan prvoosumnjičeni Krešimir Petek. Njegov odvjetnik Veljko Miljević nam je rekao da nije bilo spektakla…

“Bio je vrlo kratak, porekao je djela koja mu se stavljaju na teret, dalje nije odgovarao na bilo čija pitanja jer mu je to upravo zamjenik ravnateljice USKOK-a i rekao da je to njegovo pravo i mogućnost. I bili smo gotovi za 15 minuta. Nikakvih primjedbi na način ispitivanja, nikakvih primjedbi na snimanje nije bilo i gotov posao.”
Dragan Kovačević ispitan je još sinoć. Njegov odvjetnik Ivo Farčić nam je prijepodne rekao…

“Osporili smo sumnju na počinjenje kaznenog djela i sada čekamo da se sve skupa kompletira i dostavi Županijskom sudu gdje će se pred sucem istrage održati ročište povodom zahtjeva za određivanje istražnog zatvora. Još spis nije stigao, ali on bi zbog rokova morao biti vrlo brzo tamo. Cijelo vrijeme se spekulira o tome da bi u spisu trebali biti gradonačelnik Velike Gorice i Nove Gradiške, ja o tome za sad nemam saznanja, ali tu bi mogao biti razlog zašto do sada nije dostavljen”.

Podijeli