Ugostitelji čekaju nove mjere, Markotić: Ako svi budu bolesni, tko će dolaziti

Ugostitelji čekaju nove mjere, Markotić: Ako svi budu bolesni, tko će dolaziti

Podijeli

Korona-mjerama teško pogođeni ugostitelji do petka bi trebali dobiti redizajnirane mjere za očuvanje radnih mjesta nakon sve glasnijih govora o povećanju broja onih koji će bez radnih mjesta ostati.
“Vlada će napraviti sve ono što bude potrebno da se radna mjesta zadrže”, poručuje Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

“Kada gledamo sektorski ne vidimo veći val otpuštanja, ne vidimo veći odlazak na burzu rada u odnosu na one najkritičnije mjesece- to nam je dobar pokazatelj. S obzirom da se epidemiološka situacija mijenja, mi tu moramo i ekonomski reagirati u kratkom roku. Ukoliko bude potreban redizajn mjera, ukoliko budu potrebnije drugačije mjere koje će više omogućiti da ne dođe do otpuštanja- mi ćemo to učiniti”.
A Zdravko Karna iz Nacionalne udruge ugostitelja za Media servis pak kaže:

“Ako nam je onemogućen rad i ako se dodaju dodatne mjere koje direktno utječu na naše prihode, država, ako želi sačuvati radna mjesta, i o čemu se stalno razgovara, mora se uključiti sa novim paketom pomoći, sa spuštanjem PDV-a i sa ostalim mjerama koje mogu donijeti, po uzoru na te iste europske zemlje koje su to već učinile”.
Nove mjere za ugostitelje nakon sastanka Znanstvenog savjeta komentirala je i Alemka Markotić.

“Ako jedan segment ugostiteljstva misli da će određenim mjerama biti iznimno pogođen, to se može i dalje komunicirati, ali ne tako da se ugrozi život i zdravlje ljudi. Pitam se, tko će dolaziti u neke kafiće i restorane ako svi budu bolesni, ako bude puno umrlih”, poručila je Markotić.

Podijeli