UDRUGA PROAKTIVCI Međimurci u finalu Social Impact Award Croatia za izbor najboljeg...

UDRUGA PROAKTIVCI Međimurci u finalu Social Impact Award Croatia za izbor najboljeg projekta

Podijeli

Udruga Proaktivci su još jednom pokazali svoje sposobnosti i vrijednosti te su ušli u samo finale za izbor najboljeg projekta na Social Impact Awardu, kao jedini projekt iz Međimurja.

Mladi i ambiciozni Međimurci odlučili su stvari uzeti u svoje ruke te su preko novoosnovane udruge Proaktivci krenuli u ostvarenje svoga cilja. Uvidjevši velik globalni problem koji je, prema pokazateljima, izrazito prisutan kod hrvatskih građana, ovi proaktivni mladi ljudi odlučili su se pozabaviti tematikom financijske pismenosti u njenom širem smislu.

Tako su u svibnju ove godine pokrenuli projekt Finaktivci, čiju je važnost prepoznala ACT Grupa te ih uključila u projekt SIA, gdje su Proaktivci još jednom pokazali svoje sposobnosti i vrijednosti te ušli u samo finale za izbor najboljeg projekta. Udruga je i promijenila naziv u Prospirit s ciljem unapređenja predmeta poslovanja prema razvoju i promociji društvenog poduzetništva i društveno odgovornog poslovanja i ponašanja te rješavanju društvenih problema u Hrvatskoj i Europskoj uniji, kako bi svojim inovativnim kreacijama još više doprinijeli poduzetništvu, ne samo na nacionalnoj, već i na globalnoj razini.

Ne tako dugo, osnivanje udruge je bila još samo ideja studenta Matije Topličanca, a već pola godine kasnije, udruga niže izvanredne rezultate. Organizirali su 6. humanitarni festival Djeca Mačkovca pjevaju u Društvenom domu Mačkovec sa svrhom prikupljanja novca za Klub roditelja nedonoščadi Palčići. Uspješno su organizirali i realizirali Večeri ekonomije na kojoj su ugostili vrhunskog ekonomskog analitičara Velimira Šonju, profesora makroekonomije Ivu Bićanića, međimurskog poduzetnika Franju Sobočana i župana Matiju Posavca.

Podijeli