UDRUGA MLADA PERA NAGRAĐUJE Učenici, osvojite bogate novčane nagrade!

UDRUGA MLADA PERA NAGRAĐUJE Učenici, osvojite bogate novčane nagrade!

Podijeli

Započela je nova školska godina, a završit će dva literarna natječaja Udruge Mlada pera koji su započeli dok je završavala stara školska godina. U oba natječaja učenici mogu osvojiti novčane nagrade od 1 000 kn i plaketu Zlatno pero za 1.mjesto, 750 kn i plaketu Srebrno pero za 2. mjesto te 500 kn i plaketu Brončano pero za 3. mjesto.

Prvi natječaj, “Piši na jeziku kojim se najlakše izražavaš – različitim jezicima na istome putuzavršava 30. rujna, a tema je za sve učenike osnovnih škola ista jer pojam različitost ima vrlo široko značenje i može se primijeniti na bezbroj područja, pa neka svaki pojedinac piše o onoj temi na koje ga pojam različitost prvo ili najviše asocira. Piše se na svom materinjem jeziku, dijalektu ili čak i umjetnom jeziku koji on smatra važnim u svom životu. Bude li to bednjanski dijalekt, latinski ili klingonski jezik, važno je da pošaljete i verziju na hrvatskom jeziku koja odgovara originalu.

Drugi natječaj, “Koja je dobitna kombinacija?” završava 31. listopada, a u njemu se natječu dijete i roditelj. Svoj literarni uradak o bilo kojoj temi moraju poslati maloljetno dijete i roditelj, no svi će svoj literarni uradak morati započeti istom rečenicom: Bio bi to još jedan sasvim običan dan, da nije… te rečenicu nastavlja autor ili autorica. Traži se koja kombinacija će biti najkreativnija, kći-majka, kći-otac, sin-majka ili sin-otac? U obzir dolaze i djedovi i bake!

Udruga Mlada pera poziva sve učenike da uzmu olovke u ruke, odnosno tipkovnice pod prste i osvoje bogate novčane nagrade! Sve informacije pronađite na internetskoj stranici Udruge Mlada pera!

Podijeli