U Zagrebu održana završna konferencija projekta „Iskra“ i izložba radova sudionika likovnih...

U Zagrebu održana završna konferencija projekta „Iskra“ i izložba radova sudionika likovnih radionica

Podijeli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Pučkom otovenom učilištu  Zagreb je održana završna konferencija projekta Iskra – Iskustvom do kreativnih aktivnosti. Provodili su ga u partnerstvu Pučko otvoreno učilište Zagreb s Pučkim otvorenim učilištem Čakovec, Pučkim otvorenim učilištem Zabok i Pučkim otvorenim učilištem Obris.

Ukupna vrijednost projekta je nešto manje od 650 tisuća kuna – EU sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda iznosi 85% ukupnog proračuna projekta od skoro 540 tisuća kuna. Nositelj projekta i svaki od partnera provodio je kulturne radionice na svome učilištu.

Pučko otvoreno učilište Obris iz Požege provelo je dvije glazbene radionice, jednu u Požegi i jednu u Osijeku. Pučko otvoreno učilište Zagreb provelo je dvije radionice fotografije, a Pučko otvoreno učilište Čakovec i Pučko otvoreno učilište Zabok provela su za svoje korisnike likovne radionice.

O temi projektnih aktivnosti na Pučkom otvorenom učilištu Čakovec govorio je ravnatelj Mario Zamuda. U prizemlju učilišta izloženi su keramički mozaici i linorezi s čakovečkih radionica. Svako od sudionika projekta je od Pučkog otovenog učilišta  Čakovec na poklon dobio platnenu vrećicu s logotipom projekta Iskra, a ravnatelju POU Zagreb uručen je poklon mozaik Iskra.

Zajedničkim druženjem završio je projekt, a partneri se nadaju nastavku suradnje u nekim novim projektima za treću životnu dob.

Podijeli