U Veloj Luci obilježava se godišnjica smrti Olivera Dragojevića

U Veloj Luci obilježava se godišnjica smrti Olivera Dragojevića

Podijeli
Danas se obilježava prva godišnjica smrti jednog od najvećih hrvatskih glazbenika, Olivera Dragojevića. U Veloj Luci, mjestu posljednje počivalište slavnog ‘Morskog vuka’ održat će se intimni koncert na kojem će nastupiti Oliverovi najbliži glazbeni suradnici.
Olivera Dragojevića Hrvati nikada neće zaboraviti. Njegov pjesme ostavile su utjecaj na sve generacije i živjet će vječno.
“Ima najljepše pjesme, evo jutros sam čuo Copacabanu i tugujem.. Veliki čovjek…Stvarno kad se ukalupi vrijeme i pjesma – top. – Svaki put kad čujem Olivera na radiju, ne vjerujem da ga više nema, jer imam osjećaj da je bio čovjek koji je bio vezan uz sve Hrvate i sve koji vole hrvatsku glazbu. Najdraža njegova pjesma mi je ‘Tko sam ja da ti sudim’ i u dosta situacija u životu se sjetim njega i tih stihova. – Najdraža pjesma od Olivera mi je ‘Moj galebe’ jer mepodsjeća na djetinjstvo, slobodu, mladost i sve lijepe osjećaje.”Gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo bio je jedan od Oliverovih najbližih suradnika.

“Užasno nam svima fali, on kao lik, jer je nezamijenjiv. Ali zapravo je svaki dan tu, bez pretjerivanja. Fali i njegovo znanje, to su stvarno lijepe pjesme, neki od najljepših tekstova, ostalo je nešto što bismo trebali baštiniti, svirati, savčuvati kao nešto najbolje što imamo. Meni je recimo “Nocturo” jedna od naljepših pjesama uopće koje imamo u Hrvatskoj.”Upravo je Gelo organizator koncerta u Veloj Luci na godišnjicu Oliverove smrti. Za Media seris otkriva koji izvođači će nastupiti na tom intimnom koncertu naziva “Trag u beskraju”.

“To su Zorica Kondža, Gibo i Tedi Spalato. Svirat ćemo pjesme koje su nama drage. Teško je odsvirati sve, ima toliko prekrasnih pjesama i samo on ih je tako izveo, tako da je teško odabrati. Birali smo ih prema osjećaju, da se sjetimo prijatelja i da guštamo u glazbi, da osjetimo njega na bini”.Velalučka Pijaca, na kojoj se u ponedjeljak održava koncert može primiti mali broj ljudi, a karata više nema. Ipak, postoji rješenje za one koji žele doći, otkriva nam načelnica općine Vela Luka, Katarina Gugić.

“Za sve koji nisu uspjeli doći do karte smo osigurali video zid odmah ispod Pijace gdje će se održati koncert, ispred Crkve svetog Josipa. Lokacija je odlična, na to mjesto može stati nekoliko tisuća ljudi.”.Oliver Dragojević pokopan je u Veloj Luci. Iz Splita su ga ispratile tisuće ljudi uz više stotina plovila. Pozdravljali su ga sirenama i bakljama. Bio je to veličanstven trenutak. Klapa je zapjevala pjesmu ‘Sjećanje na Vela Luku’ dok se lijes s Oliverovim tijelom približavao katamaranu koji će ga prevesti do njegova vječnog počivališta.

“Još uvijek ne mogu vjerovati u čemu sam imala priliku sudjelovati, bila su to četiri veličanstvena i emotivna dana, od samog dočeka do pogreba Olivera. Nama je bila velika čast, u svojoj toj tuzi, to sve odraditi. Definitivno želimo da obilježavanje sjećanja na Olivera Dragojevića u ovo doba godine u Veloj Luci postane tradicija”.

Podijeli