U Varaždinu će se obilježiti Dan zajedništva, ponosa i sreće

U Varaždinu će se obilježiti Dan zajedništva, ponosa i sreće

Podijeli

Prošle godine cijela Hrvatska bila je ujedinjena u osjećaju ponosa i sreće zbog uspjeha hrvatskih reprezentativaca na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Samo u Zagrebu, srebrne Vatrene dočekalo je više od pola milijuna ljudi, a slavilo se diljem Hrvatske. Tog spektakularnog dana prisjetit ćemo se ove godine i to na inicijativu izbornika Zlatka Dalića.

Svi građani Hrvatske, kao i turisti, pozivaju se da 16. srpnja u večernjem terminu, od 20 do 23 sata obuku kockaste dresove, kape, zastave i iziđu na gradske trgove i rive. U 20-ak gradova koji su uključeni u projekt “Dan zajedništva, ponosa i sreće” bit će organiziran prigodan program. Među njima je i Varaždin, a program će se održati na Stančićevom trgu. Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica.

“Pokrenuta je jedna prekrasna inicijativa, a to je da se obilježi ovaj spektakularni uspjeh naših nogometaša. U Vukovaru, na manifestaciji ‘Svi zajedno‘, na kojoj je sudjelovao Grad Varaždin, krenula je inicijativa našeg Dalića i Organizatora bez granica da se taj dan obilježi u gradovima diljem Hrvatske pa tako i u Varaždinu.”

Program će u utorak početi u 19 sati, a Grad Varaždin i Turistička zajednica pripremaju i iznenađenja za sve one koji dođu na obilježavanje Dana zajedništva, ponosa i sreće. Pozivu su se priključili i reprezentativci Ivan Rakitić i Lovre Kalinić.

“Svi zajedno, 16. srpnja, obucimo kockice, izađimo na ulice i proslavimo Dan zajedništva, ponosa i sreće. Uz našu repku, Hrvatska je puna života. Pokažimo to.”

Podijeli