U šest osnovnih škola s područja Grada Čakovca vratilo se 85% učenika

U šest osnovnih škola s područja Grada Čakovca vratilo se 85% učenika

Podijeli
Foto: eMedjimurje

Dječji vrtići i osnovne škole za niže razrede u cijeloj zemlji, jučer su se vratili u normalni režim rada. U čakovečkim osnovnim školama i vrtićima već su se prošli tjedan pripremili za prihvat djece, naravno uzimajući u obzir preporučene epidemiološke mjere.

U redovne osnovne škole kojima je osnivač Grad Čakovec, učenici nižih razreda vratili su se u školske klupe u velikom broju. Bez Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“ u kojoj se nastava još uvijek nije počela odvijati na klasični način, u preostalih šest osnovnih škola s područja Grada Čakovca danas je bilo 85 % ukupnog broja djece, odnosno 850 učenika.

Nešto manje učenika se na nastavu vratilo u Centru za odgoj i obrazovanje te u Osnovnoj školi Kuršanec, dok su u I., II. i III. osnovnoj školi Čakovec te u Osnovnoj školi Ivanovec, gotovo sva djeca u školi. Najveća polaznost je upravo u školi Ivanovec gdje na nastavu nije došao samo jedan učenik.

predškolskim ustanovama, od 1 289 redovno upisane djece, u sedam dječjih vrtića i jednom Obrtu dadilja, stiglo ih je ukupno 785 što je znatno povećanje u odnosu na protekla dva tjedna.

U dječjim vrtićima kojima je osnivač Grad Čakovec, „Cvrčak“ i „Cipelica“ je 337, odnosno 274 djece ukupno u svim jasličkim i vrtićkim skupinama glavnih i područnih odjela što je oko 60 % upisanih.

Podijeli