U Saboru se održava komemoracija u spomen na žrtve srebreničkog genocida

U Saboru se održava komemoracija u spomen na žrtve srebreničkog genocida

Podijeli

Na komemoraciji u spomen žrtve genocida koji se u Srebrenici dogodio prije 24. godine u prisustvu potpredsjednika sabora i zagrebačkog gradonačelnika govorila je zastupnica bošnjačke nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj.

“To je jako važno za čovječanstvo ne samo za nas jer moramo stalno ponavljati što se dogodilo u Srebrenici u nadi da više nećemo imati takav genocid iako neki žele prešućivati mislim da je vrijeme da se progovori i da cijela javnost zna, a najvažnije educirati mlade da ne ponavljaju greške.”

Na obilježavanju srebreničke tragedije ali i angažmanu na rasvjetljavanju istine zahvalio se predsjednik UBBDRH-a Hamdija Malić.

“Hrvatski sabor je 15.7.2005. na prijedlog naše udruge donio izjavu o Srebrenici koja je asocijativno vezana na stav i rezoluciju EP kojim je 11. srpanj proglašen danom srebreničkog genocida. Zahvaljujemo se Hrvatima i Saboru što su smogli snage da osim i na humaniterni način pokažu veliko srce i na taj način priznaju sudjelovanje Bošnjaka u Domovinskom ratu.”

Na komemoraciji su pročitana imena 33 Srebreničana koji su ekshumirani a bit će pokopani u memorijalnom centru u Potočarima.

Podijeli