U prometnoj nesreći poginuo pripadnik Hrvatske vojske Josip Perić

U prometnoj nesreći poginuo pripadnik Hrvatske vojske Josip Perić

Podijeli

Pripadnik Pukovnije vojne policije Josip Perić smrtno je stradao u prometnoj nesreći na autocesti između Jastrebarskog i Desinca, priopćili su iz MORH-a. Priopćenje prenosimo u cijelosti.”Pripadnik Pukovnije vojne policije smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 11. rujna 2019. oko 15 sati na autocesti između Jastrebarskog i Desinca. Preminuo je od posljedica teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio uslijed udara civilnog kamiona na zaustavnom traku. Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog navedenog događaja te izražava sućut obitelji smrtno stradalog pripadnika Hrvatske vojske”, stoji u priopćenju.

Povodom nesretnog događaja u kojem je smrtno stradao pripadnik Pukovnik vojne policije, pozornik Josip Perić potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov uputili su sućut obitelji preminulog hrvatskog vojnika.

Smrtno stradali pripadnik Hrvatske vojske, pozornik Josip Perić rođen je 1994. godine u Virovitici. Pristupio je Hrvatskoj vojsci 2014. godine. Tijekom vojne službe bio je pripadnik Pješačke pukovnije i Bojne Vukovi, a od 2016. pripadnik je Pukovnije vojne policije. Pozornik Perić bio je uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama.

Sućut ministra Krstičevića:

“Poštovana ožalošćena obitelj Perić,

u ime svih pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime izražavam vam iskrenu sućut zbog tragičnog odlaska Vašeg sina i brata.

S dubokom boli primio sam ovu žalosnu vijest koja je pogodila cijelu obitelj Hrvatske vojske. Suosjećamo s Vama u ovim teškim trenutcima koji sve nas ostavljaju bez riječi.

Naš dragi Josip napustio nas je časno obnašajući svoju dužnost kao uzoran vojnik i pravi profesionalac.

Zajedno s Vama dijelimo tugu i bol zbog Josipa, koji će zauvijek ostati u našem sjećanju.

Počivao u miru.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević”

Sućut načelnika Glavnog stožera generala Šundova:

“Poštovana obitelji Perić,

Duboko sam dirnut tužnom viješću o tragičnoj smrti Vašeg sina Josipa, a našeg cijenjenog vojnika. U svoje ime i u ime svih pripadnika Hrvatske vojske izražavam najiskreniju ljudsku sućut  Vama i Vašoj obitelji. Duboko suosjećamo s Vašom boli.

U ovom trenutku Vaše neizmjerne boli  teško je naći riječi utjehe, no znajte da niste sami. Naše misli i molitve su s Vama i Vašom obitelji.

Uz izraze najdublje sućuti.

načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH”

Podijeli